ΚοινωνίαΑρχείο

Πέταξαν προς τα νότια τα «κακά» κουνούπια της Αργολίδας

Σύμφωνα με την χθεσινή εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που έχουν έως τώρα διαγνωσθεί φτάνουν τα 24, μόνο που δεν είναι όλα στην Αργολίδα. Αυτή τη φορά παρατηρήθηκε ένα κρούσμα στην Βόρεια Κυνουρία και ένα που δεν μας λένε που έγινε…

Συγκεκριμένα πέντε άνθρωποι νοσηλεύονταν μέχρι την Τετάρτη σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας με λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου και από αυτούς, οι δύο βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Από τους ασθενείς αυτούς, οι 16 εμφάνισαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση) και οι δύο -ως γνωστόν- έχασαν τη ζωή τους.

Ενδεικτικό της έκτασης του προβλήματος είναι πως για κάθε κρούσμα με προσβολή του κεντρικού συστήματος αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό, με ήπια συμπτωματολογία ή χωρίς συμπτώματα. Δηλαδή αν πολλαπλασιάσουμε τα 16 κρούσματα με συμπτωματολογία από το κεντρικό νευρικό σύστημα με το 140, ο εκτιμώμενος συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί ανέρχεται σε 2.240.