ΚοινωνίαΑρχείο

Του απαγόρεψαν τον απόπλου από την Παλαιά Επίδαυρο

Η πρώτη απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διενέργεια συντονισμένου ελέγχου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Επιδαύρου με τη συνδρομή στελεχών του Τμήματος Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, στο Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΒΙΚΤΩΡΙΑ” Ν.Κέρκυρας 601, το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα του Κόρφου Κορινθίας.

Εφαρμόζοντας το νόμο 4487/2017 και την λοιπή σχετική νομοθεσία, στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν, το ως άνω σκάφος είχε ναυλωθεί παράνομα σε 4 αλλοδαπούς για το χρονικό διάστημα από 13-08-2017 έως 24-08-2017, με τόπο επιβίβασης και αποβίβασης τον λιμένα Κόρφου Κορίνθου χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη άδεια. Επιπλέον, το ναυλοσύμφωνο είχε την υπογραφή του πλοιοκτήτη αλλά όχι τις υπογραφές των επιβαινόντων ενώ δεν είχε συνταχθεί ούτε λίστα επιβατών. Επιπρόσθετα, το Ε/Γ-Τ/Ρ δεν έφερε και άλλα νόμιμα πιστοποιητικά περί αξιοπλοΐας και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του παραπάνω σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.