ΚοινωνίαΑρχείο

Αυγάτισαν κρούσματα και νεκροί

Τα 37 έφθασαν τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

35 έχουν σημειωθεί στην Αργολίδα (κυρίως στους Δήμους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων), ένα στη Βόρεια Κυνουρία και ένα που βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση. Στους νεκρούς προστέθηκε και άλλος ένας φθάνοντας πλέον τους τρεις. 

Από έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει τεκμηριωθεί ότι η νόσος μεταφέρθηκε στην περιοχή της Αργολίδας από άγρια κορακοειδή τα οποία έχουν σχεδόν στο σύνολό τους πεθάνει εξαιτίας του ιού.

Η κινητοποίηση των Δήμων και της Περιφέρειας μετά το ξέσπασμα του ιού ήταν αξιοσημείωτη, αλλά εκ των υστέρων αφού από πριν η καταπολέμηση των κουνουπιών ήταν μάλλον υποτυπώδης.

Οι παρακάτω πίνακες αποτυπώνουν την κατάσταση μέχρι χθες 23 Αυγούστου 2017 (ώρα 12:00).

Πίνακας 1: Αριθμός δηλωθέντων ασθενών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με και χωρίς εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ).

Πίνακες ΚΕΕΛΠΝΟ

Πίνακας 2. Τρέχουσα κατάσταση ασθενών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου.

Πίνακες ΚΕΕΛΠΝΟ

Πίνακας 3. Αριθμός δηλωθέντων ασθενών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με και χωρίς εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), ανά πιθανό Καλλικρατικό Δήμο έκθεσης.

Πίνακες ΚΕΕΛΠΝΟ