ΟικονομίαΑρχείο

Πλακάκια μπάνιου και ένα καζανάκι ο κρυμμένος θησαυρός της Τρίπολης (Pics)

Ενώ τα μηχανήματα είχαν σκάψει και δεν είχε βρεθεί τίποτα στο πάρκο της πλατείας Άρεως που να μαρτυρεί την ύπαρξη χρυσού ή τιμαλφών μεγάλης αξίας, η ανασκαφή έλαβε τέλος, με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής που από τις 06:00 βρισκόταν επί ποδός, με την ελπίδα της ανεύρεσης του χαμένου θησαυρού.

Άνθρακες ο θησαυρός για τον Δήμο Τρίπολης.

Τα σκαπτικά μηχανήματα είχαν προχωρήσει σε βάθος τριών μέτρων και είχαν αφαιρέσει μόνο μπάζα, σιδηρόβεργες, ένα παλιό καζανάκι και τα πλακάκια από τις τουαλέτες που προϋπήρχαν στον χώρο και είχαν «χωθεί» προ εικοσαετίας.

Τα μηχανήματα ξεκίνησαν να ρίχνουν και πάλι μέσα στη μεγάλη τρύπα τα μπάζα και τα «ευρήματα» όχι από την τουρκοκρατία ή τη γερμανική κατοχή αλλά από τις… τουαλέτες του πάρκου! Έτσι λοιπόν από την Επιτροπή Ανεύρεσης του Θησαυρού αποφασίστηκε να σταματήσουν οι διαδικασίες.

Άνθρακες ο θησαυρός για τον Δήμο Τρίπολης.

Στο σημείο είχε βρεθεί την Τρίτη το πρωί η αστυνομία, η αρχαιολογία, υπεύθυνοι του Δήμου Τρίπολης και της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι συγκεντρωμένοι είχαν πιστέψει τις πληροφορίες που έφεραν πως σε αυτό το κεντρικό σημείο έχει θαφτεί θησαυρός μεγάλης αξίας ο οποίος περιέχει χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα. Τελικά το μόνο που βρήκαν θαμμένο ήταν …η τουαλέτα!

Photos: arcadiaportal.gr