ΠολιτισμόςΑρχείο

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στην Αργολίδα

Η Μητρόπολη Αργολίδας με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Νεκταρίου ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της ίδιας της Μητρόπολης και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η έδρα της Σχολής θα βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητρόπολης, επί των οδών Ευαγγελιστρίας και Ηρακλείου, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, και τμήματα της Σχολής θα λειτουργήσουν επίσης στο Άργος και στο Λυγουριό για άνδρες και γυναίκες και μπορούν να φοιτήσουν όσοι έχουν υπερβεί το 10ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς νά καθορίζεται ανώτατο ηλικιακό όριο εγγραφής.

Την Σχολή θα στελεχώσουν Πρωτοψάλτες – Καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής με γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο της Πράξεως και Θεωρίας Αυτής με την καθοδήγηση του κ. Διαμαντή Μαυραγάνη, Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/λεως, Μουσουργού και ειδικού Μουσικού Συμβούλου, και τη Δ/νση του κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου, Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/λεως, Καθηγητού – Πρωτοψάλτου.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Εγγραφές πραγματοποιούνται από 1ης Σεπτεμβρίου έως και 10ης Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα Γραφεία της Μητρόπολης καθημερινά εκτός Σαββάτου καί Κυριακής από 10π.μ. έως 1μ.μ. στα τηλέφωνα 2752029737, 2752028645 και στη γραμματεία της Σχολής από 6 μ.μ. έως 8μ.μ. στο τηλέφωνο 2752024522.