ΠολιτικήΑρχείο

Τσαπατσουλιές…

Μπάχαλο έχει δημιουργηθεί με την ξαφνική απόφαση του υπουργείου κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να αλλάξει τις προθεσμίες για τις αιτήσεις στα δημόσια ΙΕΚ, βάζοντας σε λειτουργία ένα ηλεκτρονικό σύστημα (το οποίο μάλιστα όταν εμείς το δοκιμάσαμε δεν δούλευε) και περιορίζοντας το χρονικό όριο υποβολής μέχρι την 1η Σεπτέμβρη, αντί για τις 30 Σεπτέμβρη που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Όπως προκύπτει και από την απάντηση του υφυπουργού σε βουλευτές της ΝΔ, το Υπουργείο Παιδείας δεν φαίνεται διατεθειμένο να διευκολύνει τους υποψήφιους σπουδαστές, τουλάχιστον προς το παρών.

Προχειροδουλειές ή οργανωμένο σχέδιο για να στραφεί μεγάλος αριθμός υποψηφίων στην ιδιωτική παιδεία;

Σχετικά με το θέμα ο αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με την απάντησή του, ο Υφυπουργός επιβεβαιώνει ότι αποκλείονται από τη διαδικασία εγγραφών όσοι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και ΓΕΛ δεν προλάβουν να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως την Παρασκευή. Η προχειρότητα του σχεδιασμού που οδήγησε σε αυτή την προβληματική κατάσταση, με την προθεσμία που ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες στους υποψηφίους, δεν κρύβεται πίσω από ρητορικές ακροβασίες. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι να δοθεί άμεση παράταση στην ασφυκτική προθεσμία, ώστε οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι Λυκείου να μην χάσουν το δικαίωμα απόκτησης, χωρίς κόστος, τίτλου σπουδών επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Διαφορετικά, τονίζουμε εκ νέου, πολλοί απόφοιτοι Λυκείου ή θα χάσουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τον τίτλο σπουδών τους, ή θα στραφούν στα Ιδιωτικά ΙΕΚ, επωμιζόμενοι σημαντική οικονομική επιβάρυνση σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και η ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη θα βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση”.