ΑθλητισμόςΑρχείο

«Αγίων» λόγοι

Φθάνει η ώρα και η στιγμή που η Ομάδα του Αγ. Παντελεήμονα (St. Panteleimon FC) θα πραγματοποιήσει το μεγάλο όνειρό της, να παίξει στα Αγγλικά Πρωταθλήματα, κι έτσι να γίνει η μόνη Ελληνική Ομάδα μέσα στο περιβάλλον της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής πυραμίδας.

Η ομάδα φέρει την σφραγίδα του ιερέα Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα από το Ναύπλιο, που λειτουργεί στο ΒΔ Λονδίνο.

Άγιος Παντελεήμονας FC

Ο προπονητής των «Αγίων» Γιώργος Φραντζέσκου έχει αποδειχθεί ως ένας πολύτιμος τεχνικός παράγοντας στη ζωή της Ομάδας. Υπηρετεί την Ομάδα από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της, και μάλιστα με μεγάλο ενθουσιασμό και με θαυμαστή αφοσίωση.

Του απευθύνθηκαν μερικές ερωτήσεις κι εκείνος απάντησε ανοικτά εκθέτοντας ελεύθερα τις απόψεις του.

Ποιές διαφορές και προκλήσεις αντιμετωπίζετε εισερχόμενοι στη νέα σεζόν, για πρώτη φορά στα Αγγλικά Πρωταθλήματα, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;

Από την προπονητική πλευρά, οι προκλήσεις παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιες, αλλά δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ανάγκη επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, σύμφωνα με κάποια κριτήρια. Στη νέα αυτή εποχή, έχουμε τώρα μια ευρεία και σημαντική ομάδα μετόχων. Ως εκ τούτου ο Προπονητής θα πρέπει σίγουρα να σέβεται το γεγονός αυτό και να αποδεχθεί την έντονη διαφορά στις προσδοκίες που αυτό συνεπάγεται.

Οι Παίκτες πρέπει επίσης να καταλάβουν το γεγονός αυτό και την ουσία του τι απαιτείται σε αυτό το επίπεδο. Πρέπει να επιταχύνουν τους ρυθμούς τους, σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού τους, τόσο σωματικά όσο και διανοητικά, και πρέπει να επιδείξουν την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται με συνέπεια σε αυτές τις απαιτήσεις σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Οι ομάδες που αποτελούν το πρωτάθλημα μας είναι πολύ δυνατές, αφοσιωμένες και έμπειρες. Πρέπει να εγκλιματιστούμε γρήγορα σε αυτό το περιβάλλον και να επιβάλουμε το παιχνίδι μας στους αντιπάλους.

 

Τι είναι αυτό που σας προσέλκυσε στο σύλλογο και που σας έπεισε να θέλετε να συμμετάσχετε σ’ αυτόν;

Τοποθετούμε την “Πίστη Πρώτα” (το σύνθημα της Ομάδας είναι “FAITH FIRST”) και αυτό αγκαλιάζει όλα όσα κάνουμε στη ζωή. Η αίσθηση του να είσαι μέρος ενός ταξιδιού, γεμάτου με ευγενικούς στόχους, που βλέπει μια ομάδα παικτών να φιλοδοξούν να είναι το καλύτερο που μπορούν να είναι και να εμπιστεύονται ο ένας στον άλλο είναι ανεκτίμητη.

 

Πώς θα περιγράφατε τη φετινή μεταγραφική περίοδο για εσάς;

Ασχοληθήκαμε εντατικά με τον εντοπισμό των Παικτών που μπορούν να μας βελτιώσουν σε θέσεις κλειδιά, κι επίσης και να ενισχύσουν την Oμάδα μας. Οι σπουδαίοι Παίχτες Ηλίας Κατσολούδη, Λέων Αγαθάγγελος και Δημήτρης Αναστασίου εντάχθηκαν στην Ομάδα μας, προερχόμενοι από την Livadia FC. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος Javonne Molloy, μας ήλθε από την Edgware Town. Επίσης δε, μας χαροποιεί πολύ η εκπληκτική παρουσία του Leon Dimas, που προέρχεται από την επαγγελματική ομάδα Rosenburg, με παρουσία στο Champions League. Συνοπτικά, ήταν μια καλή μεταγραφική περίοδος.

Άγιος Παντελεήμονας FC

Ο αθλητισμός έχει τη φυσική αλλά και την ψυχολογική πλευρά του. Πώς καταφέρνετε τους Παίχτες σας να αναπτύσσουν την αντίληψη του νικητή;

Η Ομάδα προετοιμάζεται καλά. Ενσωματώνουμε επιτυχώς τους νέους Παίκτες σε αυτήν κι εκείνοι εγκλιματίζονται πολύ γρήγορα. Εργαζόμαστε με θετικό πνεύμα σκοπεύοντας στην επίτευξη του βέλτιστου επιπέδου και είμαστε ήδη σε πολύ καλή κατάσταση εν όψει της έναρξης της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν.

 

Έχετε νέο γήπεδο αυτή τη σεζόν. Πώς βλέπετε αυτό να συμβάλλει στην επίτευξη καλών αποδόσεων της ομάδας;

Οι εγκαταστάσεις μας είναι μεταξύ των καλύτερων στη χώρα. Η συμφωνία ενοικίασης και κοινής χρήσης του γηπέδου με την North Greenford United FC είναι πραγματικά εκπληκτική και παρέχει στην Ομάδα και στους Παίκτες μας μια επαγγελματική πλατφόρμα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συλλόγου μας. Είναι ουσιαστικά μια αντανάκλαση της φιλοδοξίας μας. Οι Παίκτες προσμένουν με ανυπομονησία να ξεκινήσουν να παίζουν στην άψογη επιφάνεια του χόρτου στο εν λόγω γήπεδο και μπροστά στους οπαδούς τους. Αυτό θα συμβάλλει στο να αναδειχθούν τα καλύτερα ταλέντα των ποδοσφαιριστών μας.

 

Είστε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και οικογενειάρχης. Πού βρίσκετε τον χρόνο να ασχολείσθε τόσο πολύ με την Ομάδα;

Για να επιτευχθεί ένας συλλογικός στόχος, πρέπει να γίνονται θυσίες. Οι Παίκτες πρέπει να επιταχύνουν τον ρυθμό τους, να βελτιώνονται συνεχώς και να κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούν. Ανάλογα και το τεχνικό επιτελείο πρέπει να ανταποκριθεί στην πρόκληση. Η δική μου θυσία, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής μας, είναι ο ελεύθερος χρόνος μου. Ο χρόνος που σε διαφορετική περίπτωση θα ξοδευόταν για χαλάρωση, τώρα κατευθύνεται προς όλες τις πλευρές των δραστηριοτήτων της St. Panteleimon FC.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της St. Panteleimon FC; Υπάρχουν αδυναμίες;

Ο σύλλογος ορίζεται από την Επιτροπή του και το απίστευτο πάθος και τη θετική ενέργεια του ιδρυτή του, π. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα. Το όραμά του να αξιοποιηθεί το ποδόσφαιρο ως εργαλείο για να προσελκύσουμε άνδρες, γυναίκες και παιδιά στην Κοινότητά μας, με τέτοιο πνευματικό, ουσιαστικό και ψυχαγωγικό τρόπο, απετέλεσε έμπνευση για όλους. Η πορεία της Ομάδας μας έχει προσελκύσει την προσοχή και το ενδιαφέρον σε διεθνές επίπεδο, ειδικά στις πατρίδες μας, την Κύπρο και την Ελλάδα. Αυτά είναι τα δυνατά σημεία μας και αυτή η ισχυρή φιλοσοφία δεσμεύει και τους Παίκτες.

Αδυναμίες δεν έχουμε, μόνο ευκαιρίες, και αυτό μας κάνει να παραμένουμε προσγειωμένοι. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά και αποδεχόμαστε το γεγονός ότι έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Άγιος Παντελεήμονας FC

Εκτός από τον προπονητή υπήρξαν και άλλα άτομα που προετοίμασαν αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι των «Αγίων».

Ο Γραμματέας της St. Panteleimon FC Ιάκωβος Νεοφύτου, ένα πολύ αφοσιωμένο και ενεργητικό μέλος του Συμβουλίου, ανέφερε ευγενώς τα παρακάτω για την Ομάδα:

Στους «Αγίους», θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα σωστά. Το ποδόσφαιρο παίζεται όπως πρέπει. Στο γήπεδο, όλοι συνεισφέρουν. Προσπαθούμε πάντα να βελτιώσουμε την ομάδα. Η ποιότητα, η στάση και η δύναμη του χαρακτήρα είναι καθοριστικής σημασίας. Εκτός γηπέδου, κρατάμε διάφορες σημαίες. Το Κοινοτικό πνεύμα και η Ελληνική Ορθόδοξη κουλτούρα, είναι η πρώτη. Οι Παίκτες μας προέρχονται από διαφορετικούς εθνικούς πολιτισμούς, αλλά το βασικό μας υπόβαθρο είναι η ελλαδική και η κυπριακή κληρονομιά. Τέλος, έχουμε σταθερή Διοίκηση και μια αφοσιωμένη Επιτροπή επαγγελματιών και επιχειρηματιών. Εργαζόμαστε εντός των δυνατοτήτων μας και σχεδιάζουμε καλά. Κατόπιν δε, ολοκληρώνουμε τις ενέργειές μας, εκτελώντας το πρόγραμμά μας με επιτυχία. Είμαστε όλοι απασχολημένοι, αλλά πάντα βρίσκουμε ελεύθερο χρόνο για την αγαπημένη μας Ομάδα.

Ο Γιάννης Αρμένακας, Διευθυντής Ποδοσφαίρου του Συλλόγου, με τεράστια προσήλωση στη λειτουργία της Ομάδας, αναφέρει χαρακτηριστικά για τη δική του σχέση  με αυτήν:

Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια, από διαφορετικές θέσεις και σκοπιές. Όταν προσκλήθηκα να συμμετάσχω στην Επιτροπή και να συνεισφέρω στις προσδοκίες και το ταξίδι των «Αγίων», δεν χρειάστηκε να το σκεφθώ καθόλου. Τόσοι πολλοί παράγοντες ήταν τόσο καλά ευθυγραμμισμένοι μεταξύ τους, που με έκαναν να συνδεθώ άμεσα με την Ομάδα. Εκείνο που διαπίστωσα είναι πως είναι ένας Αθλητικός Σύλλογος με βάση τις αξίες της πίστης μου, ο οποίος συγκεντρώνει νέους Ποδοσφαιριστές, με παρόμοιο πολιτισμικό υπόβαθρο, που θέλουν να συνεργαστούν για να επιτύχουν κοινούς στόχους. Είναι χαρά και τιμή να συνεργάζομαι με την Επιτροπή του Συλλόγου, εξ ονόματος της Κοινότητας και των Παίκτων, για την οικοδόμηση μιας επαγγελματικής δομής λειτουργίας, που να υποστηρίζει τις αθλητικές μας φιλοδοξίες.

Άγιος Παντελεήμονας FC

Η St. Panteleimon FC πρόκειται να παίξει στις 9 Σεπτεμβρίου τον τελευταίο φιλικό της αγώνα, εναντίον της PFC Victoria. Ύστερα θα αρχίσει το Πρωτάθλημα. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι ο πρώτος αγώνας, εκτός έδρας, εναντίον της Fire United CFC.

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου οι «Άγιοι» θα υποδεχθούν στην έδρα τους την London Samurai Utd. Αυτός θα είναι ο πρώτος επίσημος εντός έδρας αγώνας. Η ατμόσφαιρα την ημέρα εκείνη ετοιμάζεται και θα είναι ιδιαίτερα εορταστική. Όλα τα μέλη, φίλοι, χορηγοί, υποστηρικτές και οι φίλαθλοι της Ομάδας προσκαλούνται να παρευρεθούν και να απολαύσουν την ιστορική αυτή ημέρα και τις εκπλήξεις που προετοιμάζονται.

Του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα ΒΔ Λονδίνο