ΚοινωνίαΑρχείο

Όλοι στο πλευρό του λιμενάρχη

Την στήριξή της προς τον λιμενάρχη Ναυπλίου Σπύρο Μαρίνο εκφράζει δημόσια η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) μέσω του προέδρου της Σπύρου Πασσάκου, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αργολίδας – Κορινθίας – Αρκαδίας με την οποία γινόταν λόγος για «εργασιακό μεσαίωνα» εις βάρος λιμενικών του Ναυπλίου, βάλλοντας κατά αξιωματούχων, χωρίς ωστόσο να παραθέτει επαρκή στοιχεία και πειστικά επιχειρήματα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ απευθύνει μία σειρά από ερωτήματα που αφήνει αναπάντητα η εν λόγω ανακοίνωση, αναρωτώμενος αν οι υπογράφοντες έχουν πέσει θύματα κακής πληροφόρησης.

Να σημειωθεί πως στο πλευρό του λιμενάρχη Σπύρου Μαρίνου έχει ταχθεί εξ αρχής, σύσσωμη η Ναυπλιακή κοινωνία, αφού είναι γνωστά το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα επί θητείας του, καθώς και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του.

ΠΕΑΛΣ

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από την ΠΕΑΛΣ:

Με αφορμή την απο από 31/08/17 με αριθ.πρωτ.04/2017 ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΟΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΑΣ την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ  ΓΑΛΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και  η Γ.Γ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ με αποδέκτες τον κ. Αρχηγό Λ.Σ , τον κ. Α΄ Υπαρχηγό Λ.Σ.,  κ. Β΄ Υπαρχηγό Λ.Σ., την ΠΟΕΠΛΣ και τις Λιμενικές Αρχές ΕΠΛΣ.Α.Κ.Α  , με την οποία καταγγέλλονται για κακή άσκηση Διοικήσεως οι Προϊστάμενοι  της Λιμενικής Αρχής Ναυπλίου και στην οποία καλούν  την Ηγεσία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να παρέμβει άμεσα με σκοπό την πάταξη αντισυναδελφικών φαινομένων και επιζήμιων για το Σώμα συμπεριφορών τους ενημερώνω ότι ως πρόεδρος της ΠΕΑΛΣαπό την πρωτη στιγμή ενημερώθηκα απο τον κ. Λ/ΡΧΗ, έλαβα  πλήρη ενημέρωση και απαντήσεις για τααναφερόμενα στη σχετική ανακοίνωση και δηλώνω τη στήριξή μου στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ.ΜΑΡΙΝΟ Σπυρίδων, Λιμενάρχη Ναυπλίου και Πλωτάρχη Λ.Σ. ΚΟΝΤΟ Παναγιώτη, Υπολιμενάρχη Ναυπλίου. 

Επιπρόσθετα, επειδη τους τελευταίους 4 μήνες είναι η τρίτη περίπτωση που Ένωση της ΠΟΕΠΛΣ στρέφεται με τον ίδιο τρόπο κατά Αξιωματικών προϊσταμένων θεωρώ ότι είναι πλέον μονόδρομος η προσφυγή στη δικαιοσύνη και ως εκ τούτου στηρίζω και την απόφασή τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, θέτω δημόσια τα παρακάτω ερωτήματα στους υπογράφοντες την ανακοίνωση καθώς παρά την προσπάθειά μου να επικοινωνήσω μαζί τους μέσω μελών του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ και αντιπροσώπων της ΠΟΕΠΛΣ δεν κατέστη δυνατόν. 

  1. Τέθηκε υπόψη του ΔΣ αλλά και σε ψηφοφορία η εν λόγω ανακοίνωση? 
  2. Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση τέθηκαν υπόψη των προϊσταμένων της Λιμενικής Αρχής πριν την δημοσίευση της ανακοίνωσης?
  3. Πόσοι, ποτέ και ποιοι είναι οι συνάδελφοι στους οποίους άνευ δικαιολογία ανακλήθηκε – διεκόπη η άδεια τους?
  4. Πόσες αναφορές αίτησης μετάθεσης παραμένουν κλειδωμένες, πότε υποβλήθηκαν?
  5. Ποιες είναι οι προβλεπόμενες διατάξεις που δεν τήρησε η ηγεσία του λιμεναρχείου για την τοποθέτηση προϊσταμένων των λιμενικών τμημάτων?
  6. Ποια ακριβώς είναι η άνευ προηγουμένου απαξιωτική συμπεριφορά προς τους προϊσταμένους και προς συναδέλφους των λιμενικών τμημάτων?
  7. Ποια είναι αυτά που δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση και θα αναφερθούν όπως λέτε άλλη στιγμή και γιατί όχι τώρα?
  8. Πόσοι είναι οι συνάδελφοι που οδηγούνται σε αίτηση μετάθεσης η απόσπασης από την συμπεριφορά των προϊσταμένων τους και αν υπάρχουν ποτέ αιτήθηκαν σχετικά? 
  9. Ενημερώθηκε η ΠΟΕΠΛΣ για την σχετική ανακοίνωση και τα διαλαμβανόμενα σε αυτή κι αν ναι πότε και τι σας συνέστησε?  
  10. Γιατί η ανακοίνωση δεν κοινοποιήθηκε και στον κ. Περιφερειάρχη, ήταν ενήμερος για την κατάσταση?
  11. Γιατί η δημοσίευση της ανακοίνωσης στα blogs έχει αποδέκτες διαφορετικούς από το παρακάτω  ΦΑΞ και συγκεκριμένα τον κ. ΥΠΟΥΡΓΟ και τον κ. Περιφερειάρχη 1ης & 5ης ΠΕΔΙΛΣ?
  12. Μήπως έχετε πέσει θύματα κακής πληροφόρησης και υπερβολής ?