ΠολιτισμόςΑρχείο

Αντάμωμα Κρητών στο Ναύπλιο! (Pics)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο, το «1ο Αντάμωμα Κρητών» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, σε συνεργασία την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, την Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Ο Μίνωας» και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού.

Κρητικό αντάμωμα σε Ναύπλιο και Τολό

Το event που ξεκίνησε από το Τολό για να καταλήξει στο Ναύπλιο, περιελάμβανε χορευτικά και μουσικά δρώμενα, κρητική κουζίνα και πολλές εκπλήξεις για όσους είχαν την τύχη να το ζήσουν.

Το Δ.Σ. της  Ένωσης Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Ο Μίνωας» εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς:

  • Τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάσο Χειβιδόπουλο για την υλική και ηθική τους συμπαράσταση καθώς και σε όλες τις δομές που στήριξαν την προσπάθεια.  Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Πατεράκη για την ουσιαστική και έμπρακτη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.
  • Τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού και τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Γεωργιδάκη για την άψογη συνεργασία μας.
  • Τα μέλη της ομάδας συντονισμού του 1ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Αργολίδος κα Ελευθερία Γιαμβριά και κ. Κώστα Μαρλακούτσο οι οποίοι εργάστηκαν με υποδειγματική υπευθυνότητα και συνέπεια. Το Λιμεναρχείο Αργολίδας. Τα Πολιτιστικά Κρητικά Σωματεία και τα μέλη των χορευτικών ομάδων  καθώς και τους καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τίμησαν με τη συμμετοχή τους την εκδήλωση. Την Χορευτική ομάδα Τολού που μας γοήτευσε και ξαναζωντάνεψε θύμησες του παρελθόντος. Την αξιότιμη οικογένεια Τριανταφύλλου που ανιδιοτελώς μας διέθεσε το κρουαζιερόπλοιο «Μανταλένα» για τη μετακίνηση των συγκροτημάτων.  Τον Σύλλογο Αλιέων Ναυπλίου, Τολού και Ερασιτεχνών Τολού για την ξεχωριστή παρουσία τους. Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού για την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια που μας παρείχε.

Κρητικό αντάμωμα σε Ναύπλιο και Τολό

 

Ευχαριστίες απευθύνονται και στους χορηγούς για την ευγενική συνεισφορά και πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν:

  • Τα ξενοδοχεία EPIDAVRIA Οικ Λαμπρινάκη, Παπαδάκη, ESPERIA Οικ. Μπικάκη, Νικολουδάκου, FLISVOS ROYAL Οικ. Εμμ. Σκαλίδη, JOHN & GEORGE Οικ. Ν. Γεωργιδάκη, MINOA Οικ. Κ. Γεωργιδάκη, PARADISE LOST Οικ. Ι. Ηλιόπουλου, TOLON HOLIDAYS Οικ. Δημ. Σκαλίδη, SOLEIL Οικ. Ε. Σκαλίδη.
  • Την Κατασκευαστική Εταιρεία «ΓΑΙΑ ΓΗ» και τον κ. Ιωάννη Τρπολιτσιώτη
  • Το Εργαστήρι Παραδοσιακών Φορεσιών «ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΗΜΑ» και τον κ. Αριστείδη Τζονευράκη

Κρητικό αντάμωμα σε Ναύπλιο και ΤολόΚρητικό αντάμωμα σε Ναύπλιο και Τολό

Επίσης θερμές ευχαριστίες απευθύνονται προς:

  • Το Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο «ΜΕΣΑΛΙ» και τους κους Τάσο Σομαλάκη και Τάσο Ηλιάδη για την άψογη εξυπηρέτηση και συνεργασία.
  • Τα Μέσα Ενημέρωσης που αδιάλειπτα προβάλλουν το έργο της Ένωσης.
  • Καθώς και όλους εκείνους που μάς τιμούν με τη φιλία τους και συνέβαλαν εθελοντικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

 Κρητικό αντάμωμα σε Ναύπλιο και ΤολόΚρητικό αντάμωμα σε Ναύπλιο και Τολό

Όπως σημειώνει η Ένωση Κρητών Αργολίδας δια της προέδρου της Χαράς Καραγιαννάκη: «Έχουμε την ευθύνη και το ιερό καθήκον να παραδώσουμε τις μνήμες των προγόνων μας όσο πιο ακέραιες γίνεται στις επόμενες γενιές. Ο χορός και η μουσική είναι στοιχεία που ενώνουν τους ανθρώπους.»