ΡεπορτάζΑρχείο

Τι ξεχωρίζει στην 82η ΔΕΘ (Pics, Vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις μέρες η 82η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 του Σεπτέμβρη.

Μουσείο φραπέ, εικονική πραγματικότητα, 3D απεικονίσεις, εξωστρέφεια από τους αστυνομικούς και υπερπαραγωγές από τον Ελληνικό στρατό, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η φετινή έκθεση.

Τιμώμενη χώρα η Κίνα σε ένα ψηφιδωτό προϊόντων και πολιτισμών στο αχανές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Helexpo. 

ΔΕΘ 2017 Κίνα

ΔΕΘ 2017 Κίνα

Το anagnostis.org βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και κατέγραψε μερικές εικόνες από την έκθεση. 

Εντυπωσιακή θα λέγαμε είναι φέτος η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων που περιλαμβάνει Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας, το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε μία ώρα, 4-8 χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου, καθώς και διάφορα στρατιωτικά οχήματα. Παράλληλα, υπάρχουν τοίχοι με ειδικά σχοινιά αναρρίχησης- καταρρίχησης, όπου γίνονται επιδείξεις από τους καταδρομείς, ενώ κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του περιπτέρου την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, τρεις καταδρομείς έκαναν καταρρίχηση από τον πύργο του ΟΤΕ, από ύψος περίπου 60 μέτρων. Επίσης οι στρατιώτες ζυμώνουν και προσφέρουν καθημερινά στους επισκέπτες ψωμί, ελιόψωμο και σταφιδόψωμο μέσα από το κινητό αρτοποιείο εκστρατείας όπου απασχολούνται οκτώ στρατιώτες, ανάμεσά τους και ένας με την ειδικότητα του αρτοποιού.

ΔΕΘ 2017 στρατός

ΔΕΘ 2017 στρατός

ΔΕΘ 2017 στρατός

ΔΕΘ 2017 στρατός

Αστυνομικοί και πυροσβέστες έβγαλαν στη βιτρίνα μηχανές και οχήματα και δεν διστάζουν να τα παραχωρήσουν σε μικρούς και μεγάλους για ένα μαρσάρισμα ή μία αναμνηστική φώτο.

Χιλιάδες οι επισκέπτες και φέτος στην συμπρωτεύουσα που παράλληλα με την έκθεση είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια, ομιλίες, παρουσιάσεις και συναυλίες διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών.

ΔΕΘ 2017 Αστυνομία

ΔΕΘ 2017 Πυροσβεστική

ΔΕΘ 2017 συναυλία

Οι νέες τεχνολογίες είχαν και αυτές την τιμητική τους και τον δικό τους χώρο έκφρασης που γνώρισε μεγάλη αποδοχή από το κοινό.

ΔΕΘ 2017

Μέχρι και «κούνημα κώλου σε 3D» είδαμε, όπως φαίνεται και στο παρακάτω act.

Δυναμικό παρών έδωσαν και οι διαδηλωτές στην πρεμιέρα της έκθεσης, τη μέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας έτσι έναν τόνο διαμαρτυρίας απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης. 

ΔΕΘ 2017 διαδηλώσεις

ΔΕΘ 2017 διαδηλώσεις

 

Εικόνες από την 82η ΔΕΘ:

ΔΕΘ 2017

ΔΕΘ 2017 λιμουζίνα

ΔΕΘ 2017 στρατός

ΔΕΘ 2017

ΔΕΘ 2017

ΔΕΘ 2017

ΔΕΘ 2017