ΚοινωνίαΑρχείο

Να πάτε τα παιδιά σας σχολείο με το λεωφορείο της γραμμής!

Τον εισαγγελέα πρωτοδικών Ναυπλίου επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί γονείς του Δημοτικού Σχολείου Μύλων αναζητώντας λύση για το σχολείο. Οι γονείς κατέθεσαν αναφορά και τις αποφάσεις τους για συνέχιση των κινητοποιήσεων. 

Πέρα από την συγχώνευση του σχολείου των Μύλων με αυτό του Κιβερίου, που οδήγησε στο κλείσιμο του, δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, αφού από την Περιφέρεια τους προτάθηκε να πηγαίνουν τα παιδιά στο Κιβέρι με το λεωφορείο της γραμμής. Οι αρμόδιοι δεν είχαν προνοήσει σχετικά, παρότι ήταν γνωστό ότι το σχολείο κλείνει, και τώρα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μπορεί να τραβήξουν ένα πεντάμηνο!

Οι γονείς με τη σειρά τους ζητούν η μετακίνηση να γίνεται με μισθωμένο λεωφορείο, καθώς ο αριθμός των μαθητών είναι μεγάλος (32 παιδιά), και τίθενται λόγοι ασφαλείας αφού το λεωφορείο της γραμμής δεν κάνει στάση στο σχολείο αλλά σε απόσταση 200 μέτρων μακριά από αυτό.

Η ανοργανωσιά και η κρατική γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο την ίδια στιγμή που κανείς από τους αρμοδίους δεν αναλαμβάνει γραπτώς την ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα.

Οι γονείς συνεχίζουν να πηγαίνουν καθημερινά τα παιδιά τους στο κλειστό σχολείο των Μύλων διαμαρτυρόμενοι για το λουκέτο που αποφάσισε το υπουργέιο.