ΚοινωνίαΑρχείο

Ποιά ζητήματα εντοπίζει η ΕΛΜΕ Αργολίδας στα σχολεία του Νομού

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας στην χτεσινή του συνεδρίαση της Τρίτης, 12 Σεπτεμβρίου, αφού συζήτησε διεξοδικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση, κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις διατυπώνοντας παράλληλα και τα ανάλογα αιτήματα:

  • ΕΠΑΛ: Εκκρεμεί η έγκριση ολιγομελών τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ του Άργους και του Ναυπλίου ενώ πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την λειτουργία τους. Ζητάμε την άμεση έγκριση του Τομέα Πληροφορικής στο 1ο ΕΠΑΛ Ναυπλίου και των Ειδικοτήτων Νοσηλευτικής στο ίδιο σχολείο και Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών στο 1ο ΕΠΑΛ του Άργους.
  • 2η Ξένη Γλώσσα: Η εγκύκλιος που περιορίζει την λειτουργία τμημάτων στην δεύτερη ξένη γλώσσα έχει ήδη σοβαρές συνέπειες τόσο στην ικανοποίηση του αναγκών των μαθητών όσο και στην απασχόληση των συναδέλφων Γαλλικής και Γερμανικής με την δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων. Ζητάμε την απόσυρση της εγκυκλίου και την λειτουργία τμημάτων δεύτερης ξένης γλώσσας με βάση τις αιτήσεις των μαθητών.
  • Αποσπάσεις: Εκκρεμεί η γ΄ φάση αποσπάσεων γεγονός που παρατείνει την αβεβαιότητα και την αγωνία εκατοντάδων συναδέλφων η οικογενειακή ζωή των οποίων έχει αναστατωθεί σοβαρά ενώ παράλληλα η εκκρεμότητα αυτή δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων στις σχολικές μονάδες. Ακόμα, θα πρέπει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά – αντίθετα από τις πρόνοιες του 1264 – δεν αποσπάστηκαν μέλη Δ.Σ. ΕΛΜΕ ζήτημα που αλλοιώνει την έκφραση γνώμης των συναδέλφων και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος. Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης στα λειτουργικά κενά που υπάρχουν, καθώς και από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που διέπουν την πολιτική των αποσπάσεων όπως επίσης ζητάμε να ισχύσει ό,τι ίσχυε για τις συνδικαλιστικές αποσπάσεις.
  • Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη/Ενισχυτική Διδασκαλία: Ζητάμε την άμεση λειτουργία τους προκειμένου να μπορούν αφενός να στηρίξουν τους μαθητές ουσιαστικά αφετέρου κι αφετέρου να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων με τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου τους και οι αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών.
  • Αναπληρωτές: Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που αφορά τα προβλήματα στέγασης των συναδέλφων αναπληρωτών και ζητάμε την άμεση επίλυσή τους. Συμπαραστεκόμαστε και ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών υιοθετώντας παράλληλα τα δίκαια αιτήματά τους.