ΡεπορτάζΑρχείο

Πώς βυθίστηκε η θαλαμηγός στο Τολό και τί λέει ο καπετάνιος (Vid, pics)

Από την πρώτη στιγμή το anagnostis.org κατέγραψε καρέ – καρέ τη βύθιση της θαλαμηγού έξω από το λιμάνι του Τολού, όπου μεταφέρθηκε με τουριστικό σκάφος συνοδεία σκαφών του Λιμενικού.

Στο Video φαίνεται η πλώρη της θαλαμηγού η οποία χάνεται και αυτή στο νερό, όταν το τουριστικό σκάφος που την τραβούσε έκοψε ταχύτητα. Επίσης, ο Γερμανός καπετάνιος που ερχόταν από τη Σίφνο, ταραγμένος περιγράφει την περιπέτειά του στο Video.

Έξω από το νησάκι Ψιλή ο Γερμανός κατάλαβε ότι το σκάφος του έμπαζε νερά, αμέσως ειδοποίησε το Λιμεναρχείο και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης του. όπως δήλωσε ο ίδιος στο anagnostis.org όταν έφτασαν τα πρώτα σκάφη δίπλα στη θαλαμηγό που βυθιζόταν, είχε ήδη επιβιβαστεί σε ένα μικρό τέντερ και είχε απομακρυνθεί από το σκάφος του.

VIDEO: Καρέ –καρέ η ολονύχτια επιχείρηση απορρύπανσης στο Τολό

Ναυάγιο στο Τολό

Ναυάγιο στο Τολό

Εντωμεταξύ παραπλέον τουριστικό σκάφος επιχείρησε να τραβήξει τη θαλαμηγό στο πιο κοντινό λιμάνι, που ήταν αυτό του Τολού. Όμως στην είσοδο του λιμανιού, μόλις το τουριστικό σκάφος έκοψε ταχύτητα η θαλαμηγός χάθηκε στο βυθό.

Ναυάγιο στο Τολό

Ναυάγιο στο Τολό

Ναυάγιο στο Τολό

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση, ώστε να μην δημιουργηθεί ρύπανση από τα καύσιμα του σκάφους. Δύτες βούτηξαν ώστε να κάνουν αυτοψία στο σκάφος και να δουν με πιο τρόπο μπορεί  να απομακρυνθεί από το σημαίο.

Ναυάγιο στο Τολό

Ναυάγιο στο Τολό