ΚοινωνίαΑρχείο

Συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα στο Ναύπλιο

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013 έπεφτε νεκρός ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας. 34 χρονών, ράπερ καλλιτέχνης, εργατόπαιδο. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ με επαγγελματικό χτύπημα, αφού πρώτα πάλεψε παλληκαρίσια με δεκάδες θρασύδειλους φασίστες που έστησαν καρτέρι σε αυτόν και την παρέα του. 

Μαχαιρώθηκε κατάσαρκα, μία φορά στην καρδιά και μία στην κοιλιά, από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας που ως συνήθως έκαναν πως δεν καταλάβαιναν τι συμβαίνει. Σημειωτέον πως κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού ο Ρουπακιάς έκανε ανέμελος τα μπάνια του στην Ηλεία – την ώρα που η Ηριάννα και ο Περικλής (μεταξύ πολλών άλλων) βρίσκονται στη φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο.

Παύλος Φύσσας

Είναι αλήθεια πως στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από τότε το ναζιστικό κόμμα αποδυναμώθηκε σοβαρά σε οργανωτικούς και πολιτικούς όρους. Είναι αλήθεια πως οι υποστηρικτές του – όντας θρασύδειλοι, ως γνήσιοι φασίστες – έσπευσαν να εξαφανιστούν στις τρύπες τους μόλις το κόμμα τους έπαψε να βρίσκεται υπό τη στοργική φτερούγα του κράτους. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει κανένας χώρος για εφησυχασμό. Το κίνημα μπορεί και πρέπει να στερήσει κι άλλο ζωτικό χώρο από τους ναζίδες, μην επιτρέποντάς τους να εμφανιστούν πουθενά και παλεύοντας ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και όλες τις κανιβαλικές ιδέες που παράγει το καπιταλιστικό σύστημα ειδικά σε μια περίοδο κρίσης όπως η σημερινή. Επιπλέον καθιστούμε σαφές προς τη Δικαιοσύνη ότι δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τη συνολική καταδίκη τους. Τέλος, ειδικά σε τοπικό επίπεδο πρέπει να μας απασχολήσει η κλιμάκωση των ρεσιτάλ ρατσισμού και πρωτόγονου αντικομμουνισμού που δίνει συχνά-πυκνά ο γνωστός Δήμαρχος που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα της Χρυσής Αυγής.

Γι’ αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη και ώρα 19:00 στην πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο.