ΡεπορτάζΑρχείο

Για τι κατηγορούνται οι συλληφθέντες στο Άργος

Σε προσαγωγές 16 ατόμων (τρεις ακόμα επιχειρούν να τους εντοπίσουν από φωτογραφίες) προχώρησε η αστυνομία του Άργους, αφού πρώτα είχε συλλάβει τον δημοτικό σύμβουλο Ναυπλιέων Παντελή Κοκκινόπουλο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκπρόσωπο της κίνησης κατά των πλειστηριασμών! Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι συμμετέχοντες στις κινήσεις κατά των πλειστηριασμών δεν έχουν εκπρόσωπο και ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του!

Ο κ. Κοκκινόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Άργους για να συζητήσουν (;) για όσα συνέβαιναν έξω από τον χώρο των δικαστηρίων. Ο γνωστός μαιευτήρας επιβιβάστηκε χωρίς καμία αντίδραση στο περιπολικό και συνοδεία δύο μοτοσυκλετών των ΔΙΑΣ, λες και συνόδευαν επικίνδυνο εγκληματία οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Άργους.

Στη συνέχεια μέλη της κίνησης και πολίτες μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα Άργους ζητώντας την απελευθέρωση του συλληφθέντα και καλώντας τον κόσμο, μέσω των social media, για συμπαράσταση. Εκεί οι αστυνομικοί τους κάλεσαν για να συζητήσουν μαζί τους το τι συμβαίνει και ξαφνικά έκλεισαν τις πόρτες και τους ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνονται, όλοι. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν και άλλοι που είχαν έρθει προς συμπαράσταση, μέχρι και δημοσιογράφος που ήταν εκεί για να κάνει τη δουλειά του!

Οι 16 συνελήφθησαν με την κατηγορία της «παρακώλυσης συναγωνισμού», και πιο συγκεκριμένα κατηγορούνται ότι παρεμπόδισαν την είσοδο της συμβολαιογράφου και κάθε άλλου που ήθελε να εισέλθει στο ειρηνοδικείο, ματαιώνοντας τον πλειστηριασμό. 

Κατηγορητήριο

Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα. Μερικές ώρες αργότερα εμφανίσθηκε και ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης, που μετέβη εσπευσμένα στο Άργος για να εκφράσει και αυτός την στήριξη του στους συλληφθέντες. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι πρόκειται για «Μαζικές, βάρβαρες συλλήψεις στο Άργος που θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της πολιτικής ζωής».

Μετά την κατάθεσή τους οι 16, που συνελήφθησαν, αφέθησαν ελεύθεροι και πλέον είναι στο χέρι του εισαγγελέα αν τελικά θα οριστεί δικάσιμος.

Σύμφωνα με δηλώσεις των συλληφθέντων οι αστυνομικοί τους υποχρέωσαν να δηλώσουν το θρήσκευμά τους, ουσιαστικά ζητώντας τους ομολογία πίστης και παραβιάζοντας τις αποφάσεις της ΕΕ και τον νόμο περί ανεξιθρησκίας.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί, με βάσει τις μαρτυρίες των συμμετεχόντων στην κίνηση, ότι ουσιαστικά δεν απέτρεψαν έναν πλειστηριασμό που δεν θα γινόταν αφού δεν είχαν υπάρξει προσφορές.

Διαβάστε Επίσης: 
– Οργή Λαφαζάνη για την σύλληψη Κοκκινόπουλου
– Σταμάτησαν πλειστηριασμό και τους πήγαν στο τμήμα!
– Γιατί οι συμβολαιογράφοι κάνουν την πάπια;