ΕκδηλώσειςΑρχείο

Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χρ. Βλαχοπάνου στο Ναύπλιο

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αργολίδας μας προσκαλούν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο Βουλευτικό για την παρουσίαση του βιβλίου του Συναδέλφου Φιλολόγου κ. Δημήτρη Χρ. Βλαχοπάνου «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός Βραχίονα 182641» (εκδόσεις Apiros Hora).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Το βιβλίο αφορά στην τραγική πορεία του Αρτινού Εβραίου Ισαάκ Μιζάν και χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων από τη γενέτειρά τους στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. Ο Ισαάκ Μιζάν είναι η άγρυπνη συνείδηση που μάχεται και θυσιάζεται ανά τους αιώνες για να μένει ζωντανή πάντα η γλυκύτητα του ανθρώπου και να λάμπει στο πρόσωπό του η ομορφιά της ζωής. 

Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Χρ. Βλαχοπάνου "Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός Βραχίονα 182641" στο Βουλευτικό

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο Φιλόλογος κ. Γεώργιος Τασσιάς. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αργολίδας κ. Σταύρος Χαρλάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας κ. Νικόλαος Μπουμπάρης. Θα συντονίσει η κ. Έφη Ντασκαγιάννη, Φιλόλογος Αγγλικής.  

Θα προβληθούν βίντεο διάρκειας 8 περίπου λεπτών με αποσπάσματα από συνέντευξη του Ισαάκ Μιζάν και εικόνες από τα στρατόπεδα και την Άρτα.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Δημήτρης Χρ. Βλαχοπάνος φιλοξενείται από τους συνδιοργανωτές. Η προηγούμενη ήταν τον Δεκέμβριο του 2015 για την παρουσίαση του βιβλίου Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ, μια αληθινή ιστορία.