ΚοινωνίαΑρχείο

Λαϊκό κύμα συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες του Άργους

Την συμπάραστασή τους προς τους συλληφθέντες του Άργους εκφράζουν παρατάξεις που πρόσκεινται στην αριστερά, αλλά και απλοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στα δικαστήρια Ναυπλίου κατά την απολογία στον εισαγγελέα.

Οι 16 συνελήφθησαν χθες το απόγευμα με την κατηγορία της «παρακώλυσης συναγωνισμού», και πιο συγκεκριμένα κατηγορούνται ότι παρεμπόδισαν την είσοδο της συμβολαιογράφου και κάθε άλλου που ήθελε να εισέλθει στο ειρηνοδικείο Άργους, ματαιώνοντας τον πλειστηριασμό.

Διαμαρτυρία δικαστήρια

Τα μηνύματα καταδίκης:

 

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Πρωτοφανής επιχείρηση κατατρομοκράτησης σε βάρος όσων λένε «ΟΧΙ» στην υφαρπαγή των λαϊκών περιουσιών. 

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την προσαγωγή του Παντελή Κοκκινόπουλου, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αύρα» και μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου και τη σύλληψη 24 (!!!) ακόμα αγωνιστών – μελών της κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Άργους, το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, για το αδίκημα της «Παρακώλυσης Συναγωνισμού». Αφορμή αυτής της πρωτοφανούς επιχείρησης κατατρομοκράτησης των αγωνιστών υπήρξε η συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει, επίσης, την αυθαίρετη διαταγή των αρχών για τις συλλήψεις που έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν ακόμα και την λήψη φωτογραφιών από παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και αγωνιστές. 

Η πρωτοφανής, ακόμα και για τα δεδομένα των μνημονιακών χρόνων, επιχείρηση κατατρομοκράτησης και καταστολής του διαρκώς αυξανόμενου κινήματος κατά των πλειστηριασμών, φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρμόδιου Υπουργού Νίκου Τόσκα. 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι είναι αποφασισμένη «πάση θυσία» (του λαού κυρίως) να φέρει εις πέρας τις δηλητηριώδεις για την κοινωνία, μνημονιακές της δεσμεύσεις και να προχωρήσει στην λεηλασία της λαϊκής περιουσίας, προβαίνοντας σε πράξεις ακραίου αυταρχισμού. Με τη σιωπηρή στήριξη και του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη , η Κυβέρνηση προσπαθεί πλέον με αθρόες συλλήψεις να καταστείλει το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, το οποίο διογκώνεται μέρα με την μέρα. 

Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και δηλώνει παράλληλα ότι όποιο μέσο και να χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση, δε θα σταματήσει τους αγώνες εντός και εκτός Ειρηνοδικείων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Νέες διώξεις κατά μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, μετά την παρέμβαση και την ακύρωση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Άργους. Μετά από καταγγελία συμβολαιογράφου της περιοχής οι αστυνομικές αρχές του Άργους προχώρησαν στη σύλληψη ενός και στη συνέχεια άλλων 18 μελών του κινήματος στους οποίους απαγγέλθηκε κατηγορία για “παρακώλυση συναγωνισμού” (πλειστηριασμού).

Οι νέες διώξεις φέρνουν φαρδιά πλατια την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, ο οποίος όχι μόνοδεν χάνει την ευκαιρία να λοιδωρίσει το κίνημα αλλά εντελώς απροκάλυπτα πριν λίγες μέρες προκάλεσε τις νέες διώξεις, μιλώντας για την “αντιμετώπιση από τα αρμόδια όργανα του γνωστού προβλήματος”, του κινήματος δηλ. κατά των πλειστηριασμών.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστός εντολοδόχος της Ε.Ε. και των δανειστών και υπηρέτης των συμφερόντων των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, καταφεύγει για άλλη μια φορά στην ποινικοποίηση των αγώνων και την καταστολή. Πιστεύει ότι έτσι θα καταφέρει να σταματήσει αυτό το κίνημα που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής της για την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.Ό,τι όμως κι αν κάνουν υπουργός και κυβέρνηση, Ε.Ε., τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι, αυτό το κίνημα δεν μπορούν να το σταματήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που με κάθε τρόπο επιδιώκουν να εφαρμόσουν θα έχουν την ίδια τύχη με τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία! 

Οι μικρές νίκες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ένα χρόνο τώρα στα ειρηνοδικεία μπορούν και πρέπει να γίνουν το έναυσμα ενός ανυποχωρητου αγώνα για την συνολική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που κυβέρνηση-Ε.Ε.-κεφάλαιο έχουν επιβάλλει στη ζωή μας, για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την ρήξη και την έξοδο από την Ε.Ε.και την ευρωζώνη.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που στήριξε ήδη από τη γέννηση του αυτό το κίνημα καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους νέους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μέσα από τα σωματεία τους και τις συλλογικότητες της γειτονιάς τους σ’ αυτό το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, για το δικαίωμα όλων όσων ζουν σ’ αυτή τη χώρα στη στέγη, την ενέργεια, το νερό!

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης και την οριστική αθώωση των 19 αγωνιστών του κινήματος στην Αργολίδα.

Μαζί με τις εργατικές και τοπικές συλλογικότητες αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη θεσμοθέτηση της πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με μέτρα όπως το ακατασχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή των χρεών των λαικών στρωμάτων προς τράπεζες και κράτος. Καλουμε:

Πέμπτη 12:30 στο Δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου για το σταμάτημα των διωξεων των μελών του τοπικού κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

ΚΚΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Η ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ καταδικάζει τις μαζικές συλλήψεις σε βάρος διαδηλωτών που πήραν μέρος σε κινητοποίηση στο Άργος για την αποτροπή ενός ακόμα πλειστηριασμού από τράπεζα.

Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ακολουθεί την πεπατημένη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να τρομοκρατήσει των λαό, τους εργαζόμενους, μέσω της ποινικοποίησης των αγώνων, που όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Οι εξελίξεις αυτές, με την σύλληψη πολιτών που διαμαρτύρονται κατά των πλειστηριασμών, πρέπει να σημάνουν συναγερμό στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που νιώθουν στο «πετσί» τους τις συνέπειες της βάρβαρης αντιλαϊκή πολίτικης, της “δίκαιης ανάπτυξης” που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και της 3ης αξιολόγησης που θα φέρει νέα πιο σκληρά μέτρα για εμάς. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους νόμους της ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ακόμα και πρόταση νόμου στη βουλή από τον Ιούλιο του 2016 για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών.

Όσο θα οξύνονται τα προβλήματα και η αντιλαϊκή πολιτική, όσο θα μεγαλώνει η φτώχεια του λαού μας, άλλο τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός, η τρομοκράτηση, η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Λιτότητα, μνημόνια διαρκείας, αξιολογήσεις πάνε χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό ώστε να φοβηθούμε, να “κάτσουμε στα αυγά μας” να περάσει χωρίς εμπόδια η εξαθλίωσή μας.

Απαιτείται τώρα να δυναμώσει η κοινή δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, απέναντι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, τους εμποροβιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όλους αυτούς που στόχο έχουν το ξεκλήρισμά μας για να αυξήσουν τα κέρδη τους συγκεντρώνοντας τον πλούτο και την παραγωγή στα χέρια τους.

Η κοινωνική συμμαχία, η λαϊκή αλληλεγγύη μπορούν να βάλουν φρένο στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων.

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Η δημοτική κίνηση Άργους-Μυκηνών ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ τάσσεται αλληλέγγυα στους πολίτες που διαμαρτύρονται κατά των πληστηριασμών και καταδικάζει απερίφραστα τη σύλληψη των 19 συμπολιτών μας.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία ενάντια στην απώλεια της κατοικίας, της διακοπής ρεύματος και της διακοπής νερού.

Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη συνταγματικά να προστατεύει τους πολίτες από την απώλεια στέγης, νερού και ηλεκτρικής ενέργειας. Οι νόμοι νομοθετούνται από το κοινοβούλιο να προστατεύουν τους αδύναμους και μόνο τότε είναι και ηθικοί. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι υποχρέωση του πολίτη να αντιδρά.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί! 19 πολίτες από το Ναύπλιο και το Άργος βρίσκονται υπόλογοι γιατί είναι αντίθετοι στους πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών.
Σήμερα Πέμπτη στις 12:30 στα δικαστήρια του Ναυπλίου καλούμε σε συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας για τις παράλογες κατηγορίες κατά των αγωνιστών. 

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των μελών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Αργολίδα. 

ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας καταγγέλλει τη σύλληψη των πολιτών που διαμαρτύρονταν για την διενέργεια πλειστηριασμού ακίνητης περιουσίας συμπολιτών μας στο Άργος σήμερα Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017. 

Η αντιμετώπιση των αγώνων υπεράσπισης της περιουσίας των πολιτών με κατασταλτικά μέτρα δεν θα περάσει!

Να μην απαγγελθούν κατηγορίες και να πάψει κάθε δίωξη εναντίον των συμπολιτών μας.

 

Διαβάστε Επίσης:
Για τι κατηγορούνται οι συλληφθέντες στο Άργος