ΠολιτικήΑρχείο

«Τριγωνομετρία» από τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας!

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας με αφορμή την σύλληψη μελών της «κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς» μετά από κινητοποίηση τους έξω από το Ειρηνοδικείο Άργους στις 20/9/2017, από τη μία εκφράζει την συμπαράστασή της στους συλληφθέντες και από την άλλη τα «χώνει» σε συμβολαιογράφο, αστυνομία και εισαγγελία, που αποτελούν και το «τρίγωνο των ευθυνών» για τις συλλήψεις, αφού όπως ισχυρίζονται δεν υπάρχει κάποιο «σκοτεινό» κυβερνητικό σχέδιο, όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν μέσω ανακοινώσεων ή των social media.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας θέλει να:

Α) να επαναλάβει την πάγια θέση ενάντια στην αστυνομική ή ακόμα χειρότερα στην αστυνομική και εισαγγελική καταστολή πολιτικών και κοινωνικών αγώνων και με αυτή την έννοια να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους συλληφθέντες.

Β) να εκφράσει την «έκπληξή» της στην προσπάθεια που γίνεται τόσο σε επίπεδο ατομικών σχολιασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και ανακοινώσεων πολιτικών οργανώσεων να συνδέσουν τις συλλήψεις αυτές με κάποιο «σκοτεινό» κυβερνητικό σχέδιο. Από όλες τις μαρτυρίες προκύπτει ότι οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία της συμβολαιογράφου, την οποία ακολούθησε τουλάχιστον υπερβολικός αστυνομικός και εισαγγελικός ζήλος. Ως γνωστόν στο νομικό μας σύστημα οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές δρουν αυτόνομα όταν υπάρχει ή θεωρούν ότι υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας. Η αναζήτηση των όποιων λοιπόν ευθυνών είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να αναζητηθεί στο τρίγωνο συμβολαιογράφος-αστυνομία-εισαγγελία.

Γ) να εκφράσει τη θέση της ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της από γεγονότα όπως το ανωτέρω και να προχωρήσει σε νομοθετικής πρωτοβουλίες ενίσχυσης των δικαιωμάτων των πολιτών και περιορισμού της δυνατότητας αστυνομικής ή/και εισαγγελικής καταστολής των νόμιμων κινητοποιήσεών τους.  

Διαβάστε Επίσης: Τι ισχυρίστηκαν στην εισαγγελέα Ναυπλίου οι συλληφθέντες του Άργους