ΠολιτισμόςΑρχείο

Η τυπική μέρα ενός Vegan στο Ναύπλιο (Vid)

Πως είναι η τυπική μέρα ενός Vegan στο Ναύπλιο; Την απάντηση έρχεται να δώσει το παρακάτω vlog του Jason Pizzino, που όπως ο ίδιος γράφει, ποστάρει καθημερινά ταξιδιωτικά και διατροφικά vlogs για να εμπνεύσει κι’ άλλους να ακολουθήσουν έναν πιο θετικό και υγιεινό τρόπο ζωής.

Ο ίδιος μένει στην Αυστραλία, ταξιδεύει συχνά και δηλώνει αυστηρά χορτοφάγος (vegan). Τα βίντεό του στο youtube πάντως φαίνεται πως έχουν μία κάποια απήχηση αν κρίνουμε από τα views και από τα σχόλια…

Βιγκανισμός είναι ένας τρόπος ζωής που αποκλείει τη χρήση ζώων ή ζωικών προϊόντων για τροφή, ένδυση ή άλλους σκοπούς. Πρακτικά, ένας αυστηρά χορτοφάγος (vegan) δεσμεύεται στην αποφυγή κατανάλωσης όλων των ζωικών προϊόντων (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, μέλι, αυγά και γαλακτοκομικά προϊόντα) και χρήση προϊόντων από γούνα, μαλλί, κόκκαλα, δέρμα, φτερά, μαργαριτάρια, κοράλλια και άλλες ζωικές πηγές. Οι περισσότεροι αυστηρά χορτοφάγοι αποφεύγουν τα προϊόντα που έχουν πειραματιστεί πάνω σε ζώα.

Οι άνθρωποι γίνονται αυστηρά χορτοφάγοι για πολλούς λόγους – ηθικούς, όπως τα δικαιώματα των ζώων και η προστασία του περιβάλλοντος, προσωπικούς, όπως για την υγεία τους (σωματική και πνευματική) ή ακόμη για θρησκευτικούς λόγους.