ΚοινωνίαΑρχείο

Δοκιμάζουν την υπομονή γονιών και δασκάλων στην Αργολίδα!

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αργολίδας λόγω της ξαφνικής απόφασης να μετακινηθούν πέντε μόνιμοι δάσκαλοι από τους Δήμους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων στην Ερμιονίδα για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν εκεί, και ενώ η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο 4ο δημοτικό Ναυπλίου απ’ όπου παίρνουν δύο εκπαιδευτικούς, στο Αραχναίο όπου παίρνουν τη μία από τις δύο δασκάλες αλλά και σε σχολεία του Άργους.

Ο Αντώνης Ντέμος από την πλευρά των δασκάλων έχει ήδη με επιστολή του ζητήσει την ανάκληση της απόφασης και την κάλυψη των κενών της Ερμιονίδας με διορισμό αναπληρωτών.

Αναστάτωση όμως έχει προκληθεί και από την πλευρά των γονέων καθώς η απώλεια δασκάλων χωρίς την άμεση κάλυψη των κενών που μένουν, θα οδηγήσει μοιραία στην σύμπτηξη τμημάτων με ότι συνεπάγεται αυτό για τους μικρούς μαθητές.

Το αίτημα ανάκλησης έχει ως εξής:

Συνάδελφοι, ισσες

Με απόφαση του Διευθυντή Π.Ε. Αργολίδας μετακινούνται από σχολεία του Ναυπλίου και του Άργους πέντε μόνιμοι  εκπ/κοί ΠΕ 70 στην Ερμιονίδα προκειμένου να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία  της περιοχής.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι είμαι απόλυτα αντίθετος με την απόφαση του Διευθυντή κ. Σίδερη, την θεωρώ λανθασμένη και πιστεύω ότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι επιλύει, αδικεί δε τους πέντε εκπαιδευτικούς διότι και πολλά μόρια έχουν και οικογενειακές υποχρεώσεις (μικρά παιδιά).

Θεωρώ δε ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Αργολίδας δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμμορφωθεί στην κατ’ ουσία υπόδειξη της Περιφερειακής Διοικησης Α/θμιας &Β/θμιας Πελοποννήσου για την μετακίνηση συναδέλφων από τα συγκεκριμένα σχολεία.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

1) Να ανακαλέσει άμεσα ο Διευθυντής Π.Ε. Αργολίδας την εντολή μετακίνησης των πέντε συναδέλφων στην Ερμιονίδα, ώστε οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν τη Δευτέρα στα σχολεία που ήδη υπηρετούν και να εργαστούν.

2) Να συγκαλέσει άμεσα το Π.Υ.Σ.Π.Ε. ο κ. Σίδερης με θέμα τον καθορισμό κριτηρίων επιλογής (κοινωνικών, μορίων)των συναδέλφων που θα καλύψουν τα κενά της Ερμιονίδας.

3) Να απαιτήσουμε τον διορισμό αναπληρωτών στη 2η φάση στην Αργολιδα.  

Διαβάστε Επίσης:
Ανάστατοι οι γονείς στο 4ο Δημοτικό Ναυπλίου