ΠολιτισμόςΑρχείο

Μήνυμα ειρήνης από το Ναύπλιο

Με πολυπολιτισμική μουσική και με εικόνες παιδιών από κάθε γωνιά του κόσμου ξεκίνησε η γιορτή που διοργανώθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο Ναύπλιο από τον όμιλο Unesco και το Δήμο Ναυπλιέων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ειρήνης.

Πολλαπλές δράσεις με τη συμμετοχή παιδιών από σχολεία της Αθήνας και από σχολεία της περιοχής μας είχαν στόχο να στείλουν ένα ηχυρό μήνυμα κατά της βίας και του πολέμου.

Από το Ναύπλιο το μήνυμα ειρήνης της UNESCO

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκε η κ.Τζιτζικώστα , πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και η κ. Ζηλεμένου , πρόεδρος του ομίλου για την Αργολίδα, οι οποίες έδωσαν το στίγμα της γιορτής τονίζοντας ότι η επιλογή της ξεχωριστής πόλης του Ναυπλίου , πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας , για τον εορτασμό αυτό δυναμώνει την ελπίδα για να γίνει το μήνυμα της ειρήνης πραγματικότητα.

Από το Ναύπλιο το μήνυμα ειρήνης της UNESCO 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος σε σύνδεση του από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου είχε μόλις αφιχθεί από ταξίδι του στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από το Ναύπλιο απόψε γινόμαστε όλοι μια φωνή και μια γροθιά και λέμε ναι στην ειρήνη και στην ενότητα.  Στην ειρήνη και στην ενότητα των λαών και των εθνών.  Με επιμονή και υπομονή να παλέψουμε για να μην μείνει μήνυμα, αλλά να γίνει συνείδηση όλων ότι η ειρήνη είναι αυτή που θα μας οδηγήσει στην πρόοδο και τη δημιουργία  Στην ευημερία και στην προκοπή. Στη χαρά και στην ευτυχία».

Από το Ναύπλιο το μήνυμα ειρήνης της UNESCO

Ιδιαίτερα τιμητική παρουσία ήταν και αυτή του Ελληνα χρυσού παραολυμπιονίκη Παύλου Μάμαλου, που με τον δικό του τρόπο έστειλε το μήνυμα ειρήνης, αλλά έδωσε και «μαθήματα ζωής» σε μικρούς και μεγάλους. 

Από το Ναύπλιο το μήνυμα ειρήνης της UNESCO

Η γιορτή έκλεισε με εκατοντάδες μπαλόνια που έφυγαν από τα χέρια των παιδιών, γεμίζοντας τον ουρανό με ευχές για ειρήνη σε όλο τον πλανήτη.