ΚοινωνίαΑρχείο

Διαμαρτυρία για μετακινήσεις εκπαιδευτικών στην Ερμιονίδα

Συνεδρίασε χθες Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με θέματα:

1ο) «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει απερίφραστα την αντίθεση του στην πρόσφατη  απόφαση του Δ/ντή Εκπ/σης Αργολίδας, η οποία   αφορά σε μετακίνηση εκπαιδευτικού προσωπικού στην Ερμιονίδα, με τρόπο που καταστρατηγεί τα εργασιακά κεκτημένα των συναδέλφων και υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων στα οποία ήδη εργάζονται.
 
2ο) «ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 29-09-2017»
Το Δ..Σ του Συλλόγου μας σας καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας την Παρασκευή 29/09/2019 στις 14.00, προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των συναδέλφων αναπληρωτών   και να απαιτήσουμε μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, διορισμό Αναπληρωτών για  την κάλυψη των φετινών  κενών και  εξίσωση δικαιωμάτων  μόνιμων  και  αναπληρωτών (αναρρωτικές  άδειες κλπ.)   

3ο) «ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» 
Επαναφέρουμε προς τη Δ.Ο.Ε. και διεκδικούμε το  δίκαιο αίτημα για εξίσωση του διδακτικού ωραρίου των εκπ/κών ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων με εκείνο των συναδέλφων τους στα πολυθέσια  σχολεία.

4ο) «ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ»
 Η συγκεκριμένη «αξιολόγηση», η οποία ψηφίστηκε ήδη στη Βουλή αποτελεί μια διαδικασία που κρίνει μόνο το άτομο, ανεξαρτήτως περιβάλλοντος, ενός μνημονιακού περιβάλλοντος, που αφαιρεί δραματικά ανθρώπινους και υλικούς πόρους από το δημόσιο. Η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει για τη «στοχοθεσία», την «κινητικότητα», την «αξιολόγηση» δομών και προσωπικού.  

Υπάρχει σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθολόγιο και δημιουργία διαφορετικών κατηγοριών αμειβόμενων υπαλλήλων στον ίδιο κλάδο, αφού προβλέπεται ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη για τους «άριστους» και αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης για όλους όσοι αξιολογηθούν ως «ανεπαρκείς» ή «ακατάλληλοι» (άρθρο 12 Ν. 4354/2015).

Οι προαγωγές των εργαζομένων και η εξέλιξή τους εξαρτώνται άμεσα από τις εκθέσεις αξιολόγησης. Οι χαρακτηρισμοί των βαθμολογημένων υπαλλήλων σε «επαρκείς», «μέτριους», «ανεπαρκείς» και «ακατάλληλους», θα συνοδεύουν το φάκελο κάθε εργαζόμενου.

Οι διαδικασίες της αξιολόγησης στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα υπουργεία, γενικότερα επιδιώκουν να συρρικνωθούν οι υπάρχουσες κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες. Η λεγόμενη «αξιολόγηση» εγγράφεται στο συνολικό πλαίσιο ρυθμίσεων που στοχεύουν στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, στην παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Όλα αυτά τα σχέδια πρέπει και μπορούμε να τα ακυρώσουμε οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Δημόσιο, για να διασώσουμε ό, τι δημόσιο απέμεινε, για να περισωθούν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας.

5ο) «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ».

Σας γνωρίζουμε ότι το πρωινό της  Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί λειτουργία στον Ιερό Ναό του ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Άργους (πλησίον του αεροδρομίου), προς τιμή του  ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ, προστάτη του Συλλόγου μας. Θα ακολουθήσει αρτοκλασία και κέρασμα του εκκλησιάσματος.