ΑθλητισμόςΑρχείο

Οι ενστάσεις βλάπτουν και τα πιστοποιητικά αργούν

Να επισπεύσουν την έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας και των αδειών λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις οποίες είναι αρμόδιοι, ζήτησε από τους Δήμους ο Βασίλης Σιδέρης στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας υπενθύμισε πως η προθεσμία τελειώνει στις 29 Σεπτεμβρίου και και αν δεν τηρηθούν τα νόμιμα μπορεί να αναβληθούν αγώνες.

Σύμφωνα με το Ν. 4479/2017(ΦΕΚ 94/Α/29-6-2017) όσον αφορά στην κατάταξη των Αθλητικών εγκαταστάσεων σε κατηγορίες το αργότερο  έως 29-9-2017 μήνες από τη δημοσίευση  του ν. 4479/2017, οι Δήμοι όλης  της χώρας  οφείλουν να ολοκληρώσουν  την κατάταξη σε ομάδες όλων των δημοτικών  και κοινοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών ορίων τους, με εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου  και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η κατάταξη θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη βάσει των κριτηρίων που τίθενται  στο άρθρο 56 Α, και να κοινοποιείται στην οικεία Περιφέρεια  και στην Γενική  Γραμματεία Αθλητισμού/Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Σε ότι αφορά το θέμα των ενστάσεων τόνισε πως δεν βλάπτουν την Ε.Π.Σ.Α, αλλά τις ομάδες και τους παράγοντες οικονομικά, γιατί παρατείνεται η αγωνιστική περίοδος και οδηγούν το Αργολικό ποδόσφαιρο   πολλά χρόνια πίσω. Τα παιχνίδια κερδίζονται στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά, κατέληξε ο κ. Σιδέρης.