ΡεπορτάζΑρχείο

15 χρόνια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Ναυπλίου στην 22χρονη που σκότωσε τον 46χρονο στην Κόρινθο

Σε 15 χρόνια κάθειρξη και 4 μήνες καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ναυπλίου την 22χρονη για την ανθρωποκτονία 46χρονου άνδρα στην Κόρινθο, ενώ να σημειωθεί πως δεν αναγνωρίστηκε αυτοάμυνα απέναντι σε σεξουαλική επίθεση.

Η πολύκροτη υπόθεση είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον φεμινιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που μάλιστα βρέθηκαν στο Ναύπλιο για να συμπαρασταθούν στη νεαρή κοπέλα που, όπως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον άνδρα που κατηγορείται πως δολοφόνησε.

Σε αποχαιρετιστήρια επίσκεψη μελών του Μωβ στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, η συντετριμμένη κοπέλα έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ποινή της:

«Θέλω να επαναλάβω ότι λυπάμαι που η προσπάθεια να αντισταθώ στην επίθεση εναντίον εμένα και της φίλης μου εκείνη τη νύχτα, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του ανθρώπου. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, και λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε.

Δεύτερον, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις γυναίκες που μου συμπαραστέκονται, και αισθάνομαι δυνατή γι’ αυτό.

Τέλος, μου βάζουν 15 χρόνια φυλακή, ενώ εγώ περίμενα μια καλύτερη απόφαση, περίμενα να βγω από τη φυλακή όπου βρίσκομαι εδώ και πολύν καιρό. Θα παλέψω για μια καλύτερη απόφαση».

Τι είχε συμβεί το μοιραίο βράδυ

Ο 46χρονος άνδρας είχε βρεθεί νεκρός τις πρώτες πρωινές ώρες στις 22 Ιουνίου του 2016 σε πεζόδρομο στη Κόρινθο, έχοντας ένα αλλά μοιραίο τραύμα στον θώρακα από μαχαίρι οικιακής χρήσης το οποίο και εντοπίστηκε στο σημείο.

Το τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου εξιχνίασε μέσα σε λίγη ώρα την υπόθεση αξιοποιώντας υλικό από κάμερα της περιοχής καθώς και μια μαρτυρία που οδήγησαν στην σύλληψη της 22χρονης κοπέλας. Η ίδια ομολόγησε την πράξη της εξηγώντας πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα καθώς πέρα από την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε μαζί με την ανήλικη φίλη της θεώρησε (εσφαλμένα όπως προκύπτει από τα ευρήματα) ότι ο 46χρονος άνδρας κρατούσε μαχαίρι. Να σημειωθεί πως ο 46χρονος άντρας σύμφωνα με την τοξικολογική έκθεση βρισκόταν την στιγμή εκείνη σε κατάσταση προχωρημένης μέθης αφού το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του προσδιορίστηκε σε 2,8 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος. 

Σε βάρος της 22χρονης είχε σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.