ΟικονομίαΑρχείο

Πότε θα δει φυσικό αέριο το Άργος;

Στη μείωση του ενεργειακού κόστους και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στοχεύει η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) μέσω των σχεδιαζόμενων επενδύσεων στον τομέα του φυσικού αερίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η Αργολίδα πάντως φαίνεται πως θα αργήσει λιγάκι, όπως και η υπόλοιπη Πελοπόννησος. 

Σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ Θόδωρος Τερζόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας, Λεωνίδας Μπάκουρας ανέπτυξαν λεπτομερώς τα σχέδια για την ανάπτυξη της διανομής φυσικού αερίου ανά την Ελλάδα.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΔΑ περιλαμβάνει σημαντικές επεκτάσεις σε μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα. Στην πρώτη φάση (2018-2022) εντάσσονται οι πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά. 

Η Πελοπόννησος περιλαμβάνεται στο επόμενο στάδιο (2019-2023), και συγκεκριμένα το Άργος, η Κόρινθος, η Τρίπολη, η Καλαμάτα, η Σπάρτη, η Πάτρα και ο Πύργος. Στο ίδιο στάδιο περιλαμβάνονται επίσης το Αγρίνιο, η Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά.