ΠολιτικήΑρχείο

Ικανοποίηση για το debate

Εξαιρετικά θετική είναι στο επιτελείο του Γιάννη Μανιάτη η αποτίμηση για την εμφάνισή του στο χθεσινό debate στο τηλεοπτικό κανάλι ACTION24. 

Κι αυτό γιατί ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου Προοδευτικού Κινήματος, εμφανίσθηκε να έχει επεξεργαστεί, αλλά και να μπορεί να υποστηρίξει με επιχειρήματα μια συγκεκριμένη όσο και ολοκληρωμένη, προγραμματική πρόταση για την προοπτική της χώρας, αλλά και του νέου φορέα.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο στόχος της συμμετοχής του Γ. Μανιάτη στο συγκεκριμένο debate. Ακριβώς για να προβληθούν οι προτάσεις των υποψηφίων και στη βάση αυτών να κρίνουν οι πολίτες, ο Γ. Μανιάτης έχει ζητήσει τη διεξαγωγή 13 περιφερειακών debates και 2 κεντρικών για την ανεργία και τις επενδύσεις.

Σε μερικά δε από τα μηνύματα που εστάλησαν και μέσω twitter από το χθεσινό debate o Γ. Μανιάτης ξεκινώντας ανέφερε ότι κάποιος τον ρώτησε αν έχει μήνυμα κ αυτός απάντησε, ότι μπορεί να μην έχει μήνυμα, αλλά έχει πρόταση. Στη συνέχεια είπε ότι “αν δεν πίστευα ότι το νέο κόμμα χρειάζεται νέα ηγεσία, δεν θα ήμουν υποψήφιος”.

Δήλωσε πως η Δημοκρατική Παράταξη έχει «αυτόνομη πρόταση και μέτωπο με τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη της χρεοκοπίας του Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση Τσίπρα που μας έβαλε πιο βαθιά στην κρίση», ενώ για το θέμα της ψηφοφορίας ανέφερε ότι λυπάται που η πρότασή του «για ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν έγινε αποδεκτή και φαίνεται ότι τελικά κέρδισαν οι μηχανισμοί»!

Σε ότι αφορά προγραμματικές προτάσεις ο Γ. Μανιάτης δήλωσε ότι είναι «φύσει & θέσει απέναντι στον αγοραίο νεοφιλελευθερισμό του Μητσοτάκη & στη λαϊκίστικη δημαγωγία του Α. Τσίπρα». Ανέφερε ότι είναι «υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων υπό 2 προϋποθέσεις: Αυστηρότατους όρους πιστοποίησης & ελέγχου και την πλήρη απελευθέρωση δημόσιου πανεπιστημίου για να γίνει ανταγωνιστικό».

«Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει αν πιστέψουμε & αξιοποιήσουμε ότι μας κάνει υπερήφανους. Τους ανθρώπους μας & τη γεωπολιτική μας θέση. Με το πρόγραμμά μου στηρίζω τον άνεργο που αγωνιά, τον μικρομεσαίο που εξαφανίζεται, τη μεσαία τάξη που καταρρέει, τη νέα γενιά», ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου κινήματος της Κεντροαριστεράς.