Site icon Αρχείο anagnostis.org

ΑΣΕΠ και στην πολιτική

Μανιάτης σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία 

«Είμαι υποψήφιος, γιατί θέλω να τιμήσω από την υψηλότερη θέση ευθύνης, τις ίδιες αξίες και αρχές, τις αρχές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης και να προσφέρω στην πατρίδα μας», δήλωσε ο Γ. Μανιάτης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον Μιχάλη Μιχαήλ. 

Έστειλε το μήνυμα πως «νέα παράταξη, χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται. Χωρίς νέες αντιλήψεις δεν γίνεται» ενώ απαντώντας στην κριτική ότι η συγκεκριμένη άποψή του δε βοηθάει στην ενότητα της παράταξης», υπενθύμισε με νόημα πως «το 2015 ήμουν ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας που κατέληξε στη δημιουργία της ΔΗΣΥ. Έχω υπηρετήσει στην πράξη την ενότητα».

Στη συνέντευξη, περιέγραψε ένα συγκεκριμένο οργανωτικό μοντέλο για το νέο Προοδευτικό Κίνημα «ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, συμμετοχικό, με ουσιαστική αποκεντρωμένη λειτουργία και 13 περιφερειακές οργανώσεις». 

Αναφέρθηκε στην προγραμματική του πρόταση που δημοσιοποίησε πρόσφατα για τις 4 νέες πηγές πλούτου – κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σύγχρονο επιτελικό κράτος, σύγχρονο απελευθερωμένο Πανεπιστήμιο –και τις 10+1 προτεραιότητες. 

Κατέληξε σημειώνοντας πως το νέο Προοδευτικό, σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα θα αναδειχθεί σε πρωταγωνιστική δύναμη στις επόμενες εκλογές απέναντι τόσο στον «αγοραίο νεοφιλελευθερισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τον «δημαγωγικό κρατικισμό» του Αλέξη Τσίπρα.

Σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία 

Ικανοποίηση, αλλά και αισιοδοξία για την προοπτική του εγχειρήματος του νέου Προοδευτικού Κινήματος εκφράζεται από το επιτελείο Μανιάτη μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος είχε την ευκαιρία σε συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και φίλους της παράταξης να αναπτύξει την προγραμματική του πρόταση και να ανταλλάξει απόψεις. Οπως σε κάθε του περιοδεία έτσι κι αυτή τη φορά φρόντισε να επισκεφθεί χώρους δουλειάς και να συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης για να συζητήσει, εκτός απο την υποψηφιότητά του το νέο παραγωγικό μοντέλο που χρειάζεται η χώρα για να βγει απο την κρίση.

Στην Καρδίτσα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την 15η Εμποροβιοτεχνική Εκθεση και να περιηγηθεί στις πρωτοπόρες παραγωγικές μονάδες κι επιχειρήσεις της περιφέρειας.

«Ας υπάρξει ένα είδος ΑΣΕΠ στην πολιτική, δηλαδή αξιοκρατία, να ψηφίσουμε και να επιλέξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν προσφέρει έργο κι αυτούς που μπορούν να διατυπώσουν μια εναλλακτική πρόταση για τη χώρα, ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδας και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. 

Exit mobile version