ΚοινωνίαΑρχείο

Μετέτρεψαν σε σκουπιδότοπο ρέμα στο Αργολικό!

Χωρίς καμία συνείδηση πετούν εδώ και χρόνια ανεξέλεγκτα ότι τους περισσεύει στο ρέμα της γειτονιάς τους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των κατοίκων ένας νέος άτυπος σκουπιδότοπος στην περιοχή του Αργολικού κοντά στο λόφο του Αγίου Γεωργίου. 

Ο Μπάμπης Αντωνιάδης αναδεικνύει το γνωστό εδώ και καιρό πρόβλημα και ζητά από τον Δήμο Ναυπλιέων να κάνει κάτι ώστε να λάβει τέλος αυτή η τριτοκοσμική κατάσταση, η οποία έχει δημιουργηθεί λόγω της ανευθυνότητας μίας μικρής μερίδας δημοτών, που δεν λένε να καταλάβουν τι κακό κάνουν στον ίδιο τους τον τόπο…

Σκουπιδότοπος Αργολικό

Αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της Άλλης Πρότασης:

Όχι δεν κάνετε λάθος. Δεν είναι ο χώρος εναπόθεσης των σκουπιδιών στην Καραθώνα. Είναι ένα ρέμα στο δήμο Ναυπλιέων, στην περιοχή του Αργολικού κοντά στο λόφο του Αγ. Γεωργίου. 

Οι ευθύνες για την κατάσταση πρώτα και κύρια ανήκουν στους δημότες της περιοχής, που χωρίς καμία συνείδηση πετούν εδώ και χρόνια ανεξέλεγκτα ότι τους περισσεύει στο ρέμα της γειτονιάς τους. Αρχές του καλοκαιριού (15-6-2017) ξέσπασε πυρκαγιά στο ρέμα και λόγω και των σκουπιδιών έκανε σημαντικές ζημιές στα χωράφια της περιοχής (καμένα δένδρα τεχνητές βροχές κ.λπ). Τότε απλά ο δήμος απομάκρυνε τα σκουπίδια αλλά δεν καθάρισε το ρέμα. Γλυτώσαμε από τύχη από μια νέα πυρκαγιά το καλοκαίρι αλλά τώρα τι γίνεται; 

Λίγες μέρες μετά την αποκομιδή των σκουπιδιών η κατάσταση διαμορφώθηκε ξανά όπως την ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια. Ένας σκουπιδότοπος και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον να αλλάξει η κατάσταση. 

Οι ευθύνες του δήμου σημαντικές. Αφού γνωρίζει το πρόβλημα γιατί δεν βάζει στο πρόγραμμα την σταθερή αποκομιδή των σκουπιδιών από το ρέμα; Γιατί δεν κάνει μια καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής για τους κινδύνους αυτής της ανεξέλεγκτης χωματερής.

Γλυτώσαμε από τύχη από μια δεύτερη πυρκαγιά το καλοκαίρι μήπως δεν γλυτώσουμε από μια πιθανή νεροποντή;