ΠολιτικήΑρχείο

Μανιάτης: Nα φύγουμε από τη μιζέρια του 7%.

«Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο κρίσιμες μεταπολεμικές περιόδους της χώρας. Χρειαζόμαστε νέες λύσεις νέα κόμματα, νέες ηγεσίες στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε μιά νέα Ελλάδα η οποία θα βγεί από την κρίση αλλά με προδευτικό τρόπο», τόνισε σε δηλώσεις του στο Αγρίνιο ο Γ. Μανιάτης.

Τέλος στη στασιμότητα του7%:
«Εμείς στη Δημοκρατική Παράταξη αποφασίσαμε ότι προχωρούμε στην εκλογή του νέου επικεφαλής μας, με μια βαθειά δημοκρατική διαδικασία που θέλουμε να προσελκύσει πάνω από 150 χιλ κόσμο. Πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει το γύρισμα της σελίδας για να ξεφύγει η Παράταξή μας από τη στασιμότητα του 7% των τελευταίων ετών και να γίνουμε ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων.»

Να οδηγήσουμε σε στρατηγική ήττα τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακόπτουμε την αυτοδυναμία της ΝΔ»:
«Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω  ότι μπορώ να βοηθήσω την Παράταξή μου να ξεφύγει από τη στασιμότητα του 7% που δημοσκοπικά είναι τα ίδια προσοστά με του ΚΚΕ και της ΧΑ και να κάνουμε πράξη τη μεγάλη ανατροπή. Την ανατροπή μιας παράταξης που γίνεται ξανά πρωταγωνιστής που οδηγεί στη στρατηγική ήττα τον Τσίπρα και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ και που στέκεται απέναντι και ανακόπτει την πιθανή αυτοδυναμία της ΝΔ. Είμαστε η Παρατάξη  που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια εξέλιξη βαθειά προοδευτική, με έναν ενιαίο πολιτικό φορέα του οποίου θέλω να είμαι ο επικεφαλής του, για να διαμορφώσουμε την ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροαριστερά, με άλλα λόγια να κάνουμε την πατρίδα μας ένα παραγωγικό πρότυπο του ευρωπαϊκού Νότου. 

Γιάννης Μανιάτης

Νέες πηγές πλούτου το κλειδί για την έξοδο απο την κρίση:
«Θέλω να μιλήσουμε -και φιλοδοξώ να το κάνουμε πράξη- για την Ελλάδα της Παραγωγής, μέσα από τη σύγχρονη ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, στην πραγματικότητα να εκμεταλλευτούμε τις νέες πηγές πλούτου που έχει η πατρίδα μας ώστε να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, δηλαδή το πρόβλημα του πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, έχω καταθέσει την πρότασή μου για τέσσερις νέες πηγές πλούτου, τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ένα σύγχρονο επιτελικό δημόσιο, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το πρόγραμμα «Νέα Γενιά», μέσα από το οποίο το ελληνικό Πανεπιστήμιο μπορεί να μετασχηματιστεί σε διεθνές Κέντρο σπουδών, να συνεργαστεί ανοιχτά με την κοινωνία και την αγορά και σε συνδυασμό με μέτρα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας. 

Η προγραμματική μου πρόταση είμαι βέβαιος ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, την παράταξη από τη στασιμότητα και τον Έλληνα πολίτη από την απαισιοδοξία, στο τέλος δε της ημέρας να δημιουργήσει την περήφανη Ελλάδα, την Ελλάδα που μαθαίνει ξανά να είναι ισότιμος εταίρος.» 

Οι νεφροπαθείς με τον Μανιάτη 

Συνάντηση με το Σύνδεσμο Νεφροπαθών είχε ο Γ. Μανιάτης. Συζητήθηκαν τα ειδικά προβλήματα των νεφροπαθών, αλλά και τα γενικότερα όπως οι περικοπές στις συντάξεις, ζητήματα που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και τα εμπόδια που συναντούν οι νεφροπαθείς στην καθημερινότητα. 

Ο Γιάννης Μανιάτης, υποσχέθηκε να στηρίξει τους αγώνες των νεφροπαθών κι έθεσε στη διάθεσή τους το νομικό του σύμβουλο για όποια σχετικά προβλήματα του Συνδέσμου.  Στη συνάντηση ο Γ. Μανιάτης ενημέρωσε για τις θέσεις του για την επόμενη μέρα του νέου Προοδευτικού Κινήματος και την υποψηφιότητα του για την ηγεσία 

Κατά τη συνάντηση η διοίκηση του Συνδέσμου κάλεσε όσα από τα μέλη τους επιθυμούν να στηρίξουν τον Γ. Μανιάτη 

«Η Κεντροαριστερά χρειάζεται νέο πολιτικό πολιτισμό»

Σοβαρό πολιτικό λάθος καταλόγισε ο Γ. Μανιάτης στους Φ. Γεννηματά και Γ. Ραγκούση που διασταυρώνουν τα ξίφη τους για ενδεχόμενες κυβερνητικές συνεργασίες, γινόμενοι έτσι χορηγοί των πολιτικών αντιπάλων μας. Σε συνέντευξή του στο ρ/φ του ΣΚΑΙ 89,4 /Πάτρας τόνισε πως «οφείλουμε να αφουγκραστούμε την νέα εποχή που διανύουμε, τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να απαντήσουμε με νέο τρόπο για να φύγουμε από τη μιζέρια του 7%.»

Αναφερόμενος στα κριτήρια εκλογής του επικεφαλής του νέου Προοδευτικού Κινήματος ζήτησε ένα πολιτικό ΑΣΕΠ.
«Ο κάθε υποψήφιος να κριθεί από το βιογραφικό και το έργο του μακριά από κομματικούς μηχανισμούς και τα επικοινωνιακά τρικ.  Δεν υπάρχει αξιόπιστος ηγέτης που δεν μπορεί να αποδείξει τα πεπραγμένα του». Κατέληξε δε διαμηνύοντας πως «η Κεντροαριστερά χρειάζεται νέο πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπιστία και σφραγίδα έργου για να γίνει ισχυρή. Τα υπόλοιπα είναι λόγια κενά περιεχόμενου.»

Γιάννης Μανιάτης

«Ενιαία Κ.Ο., βουλευτής ο νέος επικεφαλής»

«Η καθαρή λύση είναι νέος αρχηγός νέο κόμμα νέα ενοποιημένη Κοινοβουλευτική Ομάδα», τόνισε ο Γ. Μανιάτης για να συμπληρώσει πως  αυτός που θα εκλεγεί να είναι βουλευτής και να ηγείται της παράταξης.
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Αχελώος αναφέρθηκε στα χαμηλά ποσοστά της παράταξης, διαμηνύοντας την ανάγκη αλλαγής του επικεφαλής.

«Δεν ανέχομαι η Παράταξη μου, να είναι η Παράταξη της στασιμότητας του 7% , ο Τσίπρας έχει χάσει 15% κι εμείς δεν έχουμε επωφεληθεί στο ελάχιστο. Στην πολιτική τα θετικά και τα αρνητικά πηγαίνουν στον αρχηγό, ασφαλώς δεν είναι μόνον αυτός που έχει τις ευθύνες, υπάρχουν κι άλλες παράμετροι. Ομως και μόνο το γεγονός ότι σήμερα ψηφίζουμε για το νέο αρχηγό, σημαίνει ότι όλοι οι υποψήφιοι αναγνωρίζουμε ότι έχουμε θέμα ηγεσίας, αν δεν το αναγνωρίζαμε δεν θα ξεκινούσαμε τη διαδικασία να εκλέξουμε το νέο επικεφαλής.» 

Μανιάτης για την Εκτροπή Αχελώου:

«Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι αυτός που πρέπει να έχει τον αποφασιστικό λόγο είναι η επιστημονική κοινότητα σε πλήρη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τελικό κριτή την ελληνική δικαιοσύνη. Γι’ αυτό πιστεύω ότι τα σχέδια διαχείρησης του 2014 ήταν μια καλή ισορροπία. Προφανώς κανείς πιά δε συζητά για τη γιγαντιαία εκτροπή των πρώτων ετών. Με σωφροσύνη και με πλήρη συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες να δούμε πώς θα διασφαλίσουμε απολύτως το υδατικό ισοζύγιο της χώρας και απλώς μπορούμε πραγματικά να διαμορφώσουμε συνθήκες ώστε να υπάρχουν κερδισμένοι από όλες τις πλευρές.» 

Συνάντηση Μανιάτη με Γεωλόγους 

Μανιάτης:  «Συναντήθηκα με το προεδρείο και πολλά μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γεωλόγων και συζήτησα μαζί τους για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας που μπορεί να βασιστούν στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της. Συμφωνήσαμε ότι οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες πράγμα που καθιστούν τον ορυκτό πλούτο ως ένα από τους τέσσερις πυλώνες στους οποίους μπορεί να στηριχθεί η οικονομία για νέο πλούτο και δουλειές για τους νέους και τους ανέργους, αλλά και την στήριξη της κοινωνίας και των συντάξεων μέσα από το Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών που θεσμοθετήσαμε.»