ΠολιτικήΑρχείο

Προεκλογική επίσκεψη σε Κωστούρο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο είχε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ποταμιού «Πρόοδος στην Πράξη». Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο περιοδείας του Παναγιώτη Καρκατσούλη για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη για την ανάδειξη αρχηγού του νέου προοδευτικού φορέα. 

Ο Δημήτρης Κωστούρος αναφέρθηκε στην υπέρβαση που έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης να ριχτεί στον αγώνα για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του νέου προοδευτικού φορέα, ενώ θα μπορούσε να επαναπαυτεί στη σιγουριά της αρχηγίας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος όπως το Ποτάμι. Η κίνηση αυτή του Σταύρου Θεοδωράκη, δείχνει έμπρακτα ότι τον νοιάζει το καλό του τόπου. Άλλωστε, τόνισε ο Δήμαρχος, όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να το κάνουν για το καλό των ανθρώπων και του τόπου. «Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να γκρεμίσουμε τα μικρά τείχη και τα βιλαέτια μας» είπε ο Δήμαρχος.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να κάνει ο καθένας μας για να αναδείξει όχι μόνο την ομορφιά του τόπου μας αλλά και τις ικανότητες των ανθρώπων. Το Ναύπλιο, είπε, είναι χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα μιας και έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε μια πόλη-ελκυστή μεγάλων εκδηλώσεων και ποιοτικού τουρισμού. Είναι όμως μια πόλη που δεν περιορίζεται στο να καμαρώνει για την φυσική της ομορφιά αλλά αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία τα στοιχεία της ελληνικότητάς της και τις κοινωνικής της ιστορίας. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι η θεσμοθέτηση «Επαίνου Τιμής Αναστάσιος Πολυζωίδης – Γεώργιος Τερτσέτης» από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων, προκειμένου να τιμώνται διακεκριμένες προσωπικότητες που υπηρετούν τον χώρο της Δικαιοσύνης και του Δικαίου. Ο Τερτσέτης και ο Πολυζωίδης ήταν οι ηρωικοί δικαστές που αρνήθηκαν το 1834 να υπογράψουν την καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Η υπόμνηση τέτοιων ξεχωριστών πράξεων ενισχύει την πεποίθηση των Ελλήνων πολιτών ότι όποιος παλεύει για τις αξίες του κι όχι μόνο για το ατομικό του συμφέρον, μπορεί να καταφέρει κάτι ξεχωριστό.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Δημάρχου, σε ένα ιστορικό κτίριο του 1833 που στέγασε το πρώτο γυμνάσιο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο Δήμαρχος πρόσφερε στον Παναγιώτη Καρκατσούλη ένα λεύκωμα με στοιχεία από τη ζωή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας που δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, Ιωάννη Καποδίστρια. Αξίζει να παρατεθεί μια φράση από το λεύκωμα αυτό, η οποία αποτελεί πρόταση του Καποδίστρια για το μέλλον της Ευρώπης (πρόταση που διατυπώθηκε στης συγκυρία της περιόδου 1818-1820!): «Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην α)κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού β) καθιέρωση υπερ-εθνικών οργανισμών γ)υιοθέτηση του θεσμού της διεθνούς διαιτησίας»!

Η επίσκεψη του Παναγιώτη Καρκατσούλη στο Ναύπλιο και η συζήτησή με τον Δήμαρχο, ανέδειξαν την αναγκαιότητα της συμμετοχής: Συμμετοχή σημαίνει ανάληψη της ευθύνης. Γι’ αυτό ο Παναγιώτης Καρκατσούλης τόνισε, ότι όλοι οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να ενδιαφερθούν και να μετέχουν στις διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού του νέου φορέα στις 12 Νοεμβρίου. Κάθε πολίτης πρέπει να γίνει το κέντρο της αλλαγής που θέλει να ζήσει!