Το φόρεμα με τη χρυσή λεπτομέρεια που φόρεσε η δασκάλα στη μαθητική παρέλαση του Ναυπλίου, ανακαλύψαμε στο κατάστημα Lace στη Μεταμόρφωση.
Πρόκειται για ένα σπάνιο και εξαιρετικό φόρεμα σε στενή γραμμή, που προβλήθηκε πέρσι με τη φράση: «A dress to remember» (Ένα φόρεμα για να θυμάστε).
Παρά τις αντιρρήσεις μέρους του κόσμου από τα κοινωνικά δίκτυα και τις κριτικές ορισμένων site, οι άνθρωποι της μόδας θεωρούν σωστή την επιλογή της εκπαιδευτικού.
Για παράδειγμα ο γνωστός Γιάννης Τσεκλένης έγραψε: «Έγραψα κάπου με γνώση, αν μου επιτρέπεται …(τρίτο πρόσωπο ενικού) για την δασκάλα, ότι την βρήκα σωστά ντυμένη …το μήκος του φορέματος είναι μακρύτερο κατά 20 πόντους από τα μίνι των μαθητριών γυμνασίων και λυκείων. Η μπορντούρα με Lyrex δεν το καθιστά βραδυνό. Όλες οι παραδοσιακές ενδυμασίες με χρυσοκλωστές είναι κεντημένες. Ελληνοφέρνει αρκετά, τόσο που αν ήταν μακρύτερο θα μπορούσε να είναι Design Zeus+Dione οπότε θα είχε βγει εδώ αντί για εμένα να το υπερασπιστεί η αγαπητή μου φίλη Μαρέβα».
Το κομψό ντύσιμο της δασκάλας στην παρέλαση του Ναυπλίου έγινε αντικείμενο συζήτησης στα social media ανήμερα της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ. Παράλληλα με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε αναπτύχθηκαν διάφορες σκέψεις και προβληματισμοί για τις παρελάσεις.
Να σημειωθεί ότι η κα Ιφιγένεια Γουγουτσά, θεωρείται από τις άριστες εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Ναυπλίου. Και η ίδια εξεπλάγει για τον ντόρο που έγινε λόγω της εμφάνισής της στην παρέλαση. Όπως δήλωσε στο protothema «Ούτε καν το φανταζόμουν ότι ο κόσμος θα ασχολείτο με τι φόρεμα έχω επιλέξει να βάλω στην παρέλαση. Είναι αδιανόητο». Επισημαίνει δε ότι κάθε χρόνο, σε κάθε μαθητική παρέλαση φροντίζει να δίνει το παρόν, διότι πιστεύει πως έτσι τιμά τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας.
«Είμαι μια εκπαιδευτικός που πάντα θέλω να τιμώ τους ήρωες και να είμαι πάντα παρούσα στις μαθητικές παρελάσεις» τονίζει.
Η εκπαιδευτικός στις δηλώσεις της επισημαίνει ότι το να είναι κάποιος δάσκαλος είναι ένα κοινωνικό λειτούργημα. «Διαμορφώνει προσωπικότητες και σφυρηλατεί ανθρώπους».
Και καταλήγει η Ιφιγένεια Γουγουτσά: «Η συμμετοχή λοιπόν σε μια εθνική παρέλαση όπως αυτή της 28ης Οκτωβρίου γεμίζει με υπερηφάνεια τους μαθητές που παρελαύνουν αλλά και τους δασκάλους που τους συνοδεύουν. Ζούμε σε μια εποχή που το φαίνεσθαι επικρατεί έναντι του είναι. Σε μια κοινωνία που τα μέλη της είναι πιο εύκολο να κρίνουν βάσει της εικόνας παρά του χαρακτήρα. Άλλωστε σε όλους μας είναι γνωστή η λαϊκή ρήση που λέει ότι “τα ράσα δεν κάνουν τον παπά».