Site icon Αρχείο anagnostis.org

Δραστική μείωση δημοτικών τελών στον Δήμο Άργους – Μυκηνών

Δημοτικά τέλη Δήμου Άργους - Μυκηνών

Δεδομένης της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την Εγκατάσταση Προσωρινής Διαχείρισης Μη Επικίνδυνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Άργους-Μυκηνών και της έκπτωσης που προέκυψε για τον Δήμο Άργους-Μυκηνών από τον ως άνω προαναφερόμενο διαγωνισμό, ο Δήμος Άργους Μυκηνών προχώρησε σε απόφαση για δραστική μείωση των δημοτικών τελών η οποία θα εφαρμοστεί από την έναρξη του οικονομικού έτους 2018.  

400.000 ευρώ αναμένεται να μοιραστούν μέσω των δημοτικών τελών στους πολίτες του Δήμου Άργους Μυκηνών. Η επιβολή των δημοτικών τελών για τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες του Δήμου λαμβάνει υπόψη το ύψος του τέλους καθαριότητας και φωτισμού το οποίο πρέπει να είναι ανάλογο του κόστους παροχής της αντίστοιχής υπηρεσίας. 

Οι μειώσεις ανά κατηγορία είναι εντυπωσιακές. Στις οικίες αποφασίστηκε μεσοσταθμική μείωση 7%. Στα εμπορικά καταστήματα η μεσοσταθμική μείωση ανέρχεται στο 24%, ενώ για πρώτη φορά διακρίνονται οι αποθήκες οι οποίες δεν παράγουν, σε διαφορετική κατηγορία, με μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 41%.

Αυξάνονται τα τέλη σε τράπεζες, ΟΤΕ , ΔΕΗ , ΕΛΤΑ και Σούπερ Μάρκετ άνω των 350 τμ με μεσοσταθμική αύξηση 45%.

Επίσης πλήρη απαλλαγή των δημοτικών τελών ορίζεται για τις παρακάτω κοινωνικές ομάδες:

Απαλλαγή κατά το 50%:

Exit mobile version