ΠολιτικήΑρχείο

Η έκπληξη της Φώφης και τα «φιλικά» βέλη σε Μανιάτη

Με δηλητηριώδεις αιχμές μεταξύ των υποψηφίων, δεσμεύσεις για την «επόμενη ημέρα», αλλά και είδηση, κύλησε το πρώτο debate για την Κεντροαριστερά που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης: «Η Φώφη Γεννηματά και ο τ. Θεοδωράκης ως αρχηγοί έχουν δώσει ό,τι μπορούσαν. Ο Γ. Καμίνης δεν μπορεί να είναι και δήμαρχος και ηγέτης πολιτικού φορέα», για να έρθει «πληρωμένη» απάντηση από την Φώφη Γεννηματά: «Οταν ανέλαβα ήμασταν έβδομο κόμμα. Και αυτό το ξέρει καλά ο φίλος μου ο Γιάννης Μανιάτης ο οποίος το 2015 δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Αργολίδα». Με τον Γιάννη Μανιάτη να αντιτείνει: «Χαίρομαι για τα καλά λόγια που είπε η Φώφη για μένα. Εγώ το 2015 έχασα την έδρα στην Αργολίδα γιατί η Χρυσή Αυγή κίνησε γη και ουρανό να μην βγω, καθώς ήμουν ο πρώτος που συγκρούστηκα μαζί της».

Η είδηση – έκπληξη στο τέλος, ήταν ότι έχει γίνει συμφωνία Γεννηματά-Θεοδωράκη ότι δεν προτίθενται να διαλύσουν τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού αντιστοίχως, χωρίς να έχουν ενημερωθεί γι’ αυτό οι άλλοι υποψήφιοι για τον νέο φορέα.

Πάνω σε αυτό ο Γιάννης Μανιάτης επισημαίνει: 

«Η χθεσινή αποκάλυψη της πρωτοφανούς συμφωνίας της Φ. Γεννηματά και του Στ. Θεοδωράκη περί μη ενοποίησης των κοινοβουλευτικών ομάδων του νέου προοδευτικού Κινήματος, κινδυνεύει να αποτελέσει σημείο εσωτερικού πολιτικού διχασμού, με σημαντικές επιπτώσεις στην αφετηρία και για την εξέλιξη του εγχειρήματός μας.

Όταν όλοι μαζί παλεύουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο, ενιαίο, αξιόπιστο Κίνημα, ποιος είναι ο λόγος να υπάρχουν δύο διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες; 

Δεν είναι σαν να αναιρούν την προσπάθεια στην οποία όλοι συμμετέχουμε;

Δεν είναι σαν να καθιστούν αναξιόπιστη στην κοινωνία την πρωτοβουλία για την ίδρυση ενός νέου Κινήματος;

Το νέο υπό ίδρυση Κίνημα, όπως έχουμε όλοι συμφωνήσει, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να είναι άθροισμα μηχανισμών ή συνεταιρισμός φεουδαρχικών συμφερόντων, αλλά σύνθεση τάσεων και ιδεών, άθροισμα κοινωνικού ακτιβισμού, δύναμη πολιτών, πρόταση ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο στην πράξη.

Συνεπώς, για την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης κι επειδή είχα την πρωτοβουλία διατύπωσης της ενοποιητικής  πρότασης από την 16 Οκτωβρίου 2017, προτείνω σε όλους τους συνυποψηφίους μου, στην επόμενη τηλεμαχία της 6ης Νοεμβρίου, να δεσμευτούμε όλοι ότι η πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας θα είναι η ενοποίηση και η ενιαία έκφραση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της ΔΗΣΥ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. 

Η λύση για την ενότητα είναι μία: Ένα κόμμα, μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, ένας Πρόεδρος στη Βουλή και στο κόμμα».