ΠολιτικήΑρχείο

Εκστρατεία εθελοντών για Ανδρουλάκη στην Αργολίδα

Πρωτοβουλία στήριξης για την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη δημιουργήθηκε από εθελοντές στην Αργολίδα, εν όψει των επερχόμενων εκλογών για την κεντροαριστερά στις 12 και 19 του Νοέμβρη. 

Νίκος Ανδρουλάκης

Όπως σημειώνει το Κίνημα Εθελοντών Ν. Αργολίδας:

«Διανύουμε το 2017, τον 8o συνεχόμενο χρόνο οικονομικής κρίσης , κοινωνικής οπισθοδρόμησης και πολιτικής ανεπάρκειας.

Παρ’ όλη την πρωτοφανή αφαίμαξη της οικονομικής δυνατότητας όλων των φορολογουμένων και ασφαλισμένων, στην χώρα μας, με δεδομένη πλέον την οπισθοχώρηση της αγοραστικής δυνατότητας και των μέσων αποδοχών, ειδικά στους νέους, σε δεδομένα παλιότερων δεκαετιών , βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο σημείο, από όπου ξεκινήσαμε. 

Στην διαπίστωση, ότι το μοντέλο διοίκησης που ακολουθείται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ότι πιο πελατειακό, οπισθοδρομικό και βαθιά αναποτελεσματικό, έχει εφαρμοστεί τα τελευταία 40 χρόνια, στην Ελληνική Δημοκρατία.

Φαινόμενα φαυλότητας, ανεπάρκειας, ρουσφετολογικών ρυθμίσεων, συνεχίζουν να παρατηρούνται κατά συρροή, οδηγώντας με βεβαιότητα, στην ανακύκλωση δυσάρεστων προοπτικών , για την πραγματικότητα της χώρας.

Ακόμα και το τέλος του προγράμματος, όπως λένε το μνημόνιο, περνά μέσα από καινούριο δανεισμό, της ελληνικής οικονομίας, με πολύ χειρότερους όρους και αυξημένα επιτόκια, από αυτά που έχει λάβει το ελληνικό κράτος από το 2010, μέχρι σήμερα.

Η προοπτική, εν μέσω των δεσμεύσεων που ανέλαβε, ύστερα από την 17 ωρη διαπραγμάτευση, ο κ. Τσίπρας και τις καταστροφικές συνέπειες της, φαντάζει χειρότερη και σκιαγραφεί το μέλλον της πατρίδας, με μελανότερα χρώματα, από όσα υπάρχουν σήμερα.

Τα προβλήματα των νέων ανθρώπων , οξύνονται και επικρατεί η απογοήτευση , η αποστροφή, η ανησυχία για το μέλλον.

Το πολιτικό σύστημα, με τις εκφράσεις τον κοινοβουλευτικών κομμάτων , αδυνατεί να πείσει, για την εναλλακτική του πρόταση.

Μοιάζει αποκομμένο από την κοινωνία, δέσμιο του παρελθόντος με σαφή προβλήματα ανάγνωσης της πραγματικότητας , με αδύναμο προοδευτικό στίγμα.

Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα, πρέπει να αλλάξει.

Η αναγέννηση της χώρας, περνά μέσα από την αναγέννηση και την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος .

Η αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, μέσα από την ώσμωση τους με την κοινωνία, είναι βασική προϋπόθεση, για την αλλαγή πορείας.

Οι διαδικασίες για την ανάδειξη αρχηγού στην Δημοκρατική Παράταξη της Κεντροαριστεράς στις 12 και 19 Νοεμβρίου , με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ , του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων πολιτών , αποτελούν ένα πρώτο βήμα για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. 

Η συμμετοχή όλων των προοδευτικών πολιτών , στις διαδικασίες εκλογής, αποτελεί την εγγύηση για την πορεία του εγχειρήματος και την διασφάλιση της ενότητας, στον μέχρι σήμερα, κατακερματισμένο πολιτικό χώρο.

Η διαδικασία, όμως , δεν είναι απλά μια εκλογική μάχη , είναι μια πολιτική αντιπαράθεση , θέσεων, προσανατολισμών και νοοτροπιών, για την έκφραση μιας νέας προοδευτικής πρότασης, για την χώρα, την οικονομία, την κοινωνία και τους ανθρώπους της .

Σε αυτή την διαδικασία, επιλέγουμε να τοποθετηθούμε με παρρησία και σθένος. 

Χωρίς μισόλογα, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς φόβο.

Γιατί στην διαμόρφωση του καινούριου, δεν χωράνε τέτοιες τακτικές, γιατί θολώνουν την αλήθεια και χάνεται ο προορισμός.

Θέλουμε η Δημοκρατική Παράταξη, να έχει ξεκάθαρες θέσεις και στόχευση, για 

1.Τον τερματισμό του πελατειακού κράτους, των ρουσφετιών και των κομματικών διευθετήσεων

2.Την επιβολή της Αξιοκρατίας, στην επιλογή κρατικών αξιωματούχων , με την θέσπιση αντίστοιχων διαδικασιών και την εποπτεία Ανεξάρτητης Αρχής με απόλυτη διαφάνεια.

3. Την επανεκκίνηση της οικονομίας , με την δημιουργία φιλικού επενδυτικού κλίματος, την αποσυμπίεση της μεσαίας τάξης και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών ευκαιριών και εργαλείων που δίνονται από την συμμετοχή της χώρας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

4. Την αντιμετώπιση της ανεργίας , με τον σχεδιασμό νέων πολιτικών και κινήτρων και την σταθερότητα στην οικονομία, με στόχευση την ενίσχυση των εξαγωγών σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας, με έμφαση στην καινοτομία.

5. Την εκπόνηση εθνικής στρατηγικής, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και την γήρανση του πληθυσμού.

6. Την απαλλαγή του πολιτικού συστήματος, από τις σχέσεις εξάρτησης με το οικονομικό και mediaκο κατεστημένο, που είναι η βασική αιτία χρεωκοπίας της χώρας , με την εξάπλωση της διαφάνειας, την ενίσχυση του κράτους δικαίου και την αλλαγή εκλογικού συστήματος σε ένα νέο μοντέλο, πιο αντιπροσωπευτικό , που δεν θα δημιουργεί κάθε είδους υποτέλεια.

7. Την ανανέωση σε πρόσωπα και έκφραση, με εμφανή την συμμετοχή των νέων γενεών και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, γιατί οι λύσεις θα έρθουν από εκείνους που εκπροσωπούν την κοινωνία και όχι από εκείνους που έμαθαν να είναι αξιωματούχοι κάθε είδους.

8. Την πολιτική και εθνική στρατηγική της χώρας, στην νέα περίοδο, αξιοποιώντας τα θετικά στοιχεία των προηγούμενων κυβερνήσεων του χώρου και αποκηρύσσοντας κάθε στοιχείο που πλήγωσε την παράταξη και τους πολίτες , με πράξεις και συμπεριφορές. Με γνώση του παρελθόντος, χωρίς βαρίδια για το μέλλον

9. Την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την συμμετοχή της στην διαμόρφωση της επόμενης μέρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια ενιαία έκφραση , με αντιμετώπιση των ανισοτήτων και ουσιαστική πολιτική ενοποίηση, μακριά από λαϊκισμούς και ξενοφοβικές , ακροδεξιές πολιτικές.

10. Τον διεθνή ρόλο και την εξωτερική πολιτική της χώρας, με την ενίσχυση της αξιοπιστίας και την επαναφορά της χώρας, σε πρωτεύοντα ρόλο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Δημοκρατική Παράταξη της Κεντροαριστεράς, ο κόσμος που πιστεύει σε αυτή , έχουν μια ιστορική ευκαιρία, να διαμορφώσουν το μέλλον, με νέους όρους, με ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα.

Με την ενιαιοποίηση του ιστορικού αφηγήματος , με την ανάδειξη του θετικού αποτυπώματος και της ιστορικής συνεισφοράς, σε όλες τις περιόδους που κυβέρνησε την χώρα .

Με την ανάδειξη νέας ηγεσίας, απαλλαγμένης, από εξαρτήσεις με βαρόνους, μανδαρίνους και ελίτ.

Γιατί η Δημοκρατική Παράταξη, πρωταγωνίστησε και δημιούργησε, συγκρουόμενη με τα κατεστημένα και όχι εντασσόμενη σε αυτά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, επιλέγουμε και στηρίζουμε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ως υποψήφιο αρχηγό για την Δημοκρατική Παράταξη της Κεντροαριστεράς.

Θα δώσουμε αυτή την μάχη, για την διαμόρφωση του καινούριου, με την ορμή και το πάθος της γενιάς μας, απλώνοντας το χέρι, σε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες, να μας εμπιστευθούν, να τολμήσουν μαζί μας, για αυτή την νέα, μεγάλη Αλλαγή.

ΜΑΖΙ, για την αναγέννηση της παράταξης.

ΜΑΖΙ, για την αναγέννηση της χώρας.

ΜΑΖΙ, για το μέλλον.

ΜΑΖΙ,με όσους θέλουν να κάνουν και όχι με όσους θέλουν να γίνουν.

ΜΑΖΙ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στις 12 και στις 19 Νοέμβρη, ψηφίζουμε για το νέο, ψηφίζουμε για το αύριο, αλλάζουμε πορεία!»