ΑθλητισμόςΑρχείο

Οι «Άγιοι» πέρασαν το Nέο Ποτάμι χωρίς να βραχούν

Οι «Άγιοι» του Ναυπλιώτη ιερέα Αναστασίου Σαλαπάτα έπαιξαν το περασμένο Σάββατο εκτός έδρας μεν, αλλά σε οικείο γήπεδο από την εποχή που έπαιζαν στο ΚΟΠΑ, στο γνωστό ως Νέο Ποτάμι (New River). Εκεί αντιμετώπισαν σε αγώνα πρωταθλήματος την ομάδα Wilberforce Wanderers FC.  

Η καλή ημέρα φάνηκε από το πρωΐ. Από την αρχή του αγώνα οι παίχτες των «Αγίων» είχαν την κατοχή της μπάλας και φαίνονταν πολύ αποφασιστικοί. Με γρήγορες και έξυπνες κινήσεις κατάφεραν να προηγηθούν, όταν ο Jack Smith σκόραρε 2 τέρματα το ένα μετά το άλλο. Στη πρώτη φάση κρέμασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και στη δεύτερη έστειλε την μπάλα στη γωνία του τέρματος.

Οι «Άγιοι» πέρασαν το Nέο Ποτάμι χωρίς να βραχούν

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι κύλησε με άνετη υπεροχή της St. Panteleimon FC. Σύντομα μετά την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου ο Jack Smith κατάφερε το hat-trick με επιτυχημένο χτύπημα πέναλτι. Οι «Άγιοι» ενώ ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα, αποφάσισαν να κάνουν λίγο κράτει, κι έτσι έδωσαν χώρο στους οικοδεσπότες να σκοράρουν ένα τέρμα.

Ενοχλημένοι οι παίχτες των «Αγίων» από το τέρμα που δέχθηκαν, αποφάσισαν να πατήσουν και πάλι το γκάζι κι άρχισαν να ζωντανεύουν και πάλι. Σύντομα έκαναν το 1-4 με τον Αρίστο Κουμάντο και συνεχίζοντας την πίεση στην αντίπαλη άμυνα κατάφεραν να γράψουν το τελικό 1-5, με χαμηλό σουτ του Ρομπέρτο Κάτσικα.

Οι «Άγιοι» πέρασαν το Nέο Ποτάμι χωρίς να βραχούν

Η πορεία στο πρωτάθλημα συνεχίζεται. Οι «Άγιοι» παραμένουν αήττητοι, έχοντας 3 νίκες και 1 ισοπαλία. Η συγκομιδή είναι 10 βαθμοί και το σπουδαιότερο είναι πως έχουν 3 αγώνες λιγότερους από τις ομάδες που προπορεύονται στη βαθμολογία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό τον αγώνα την Ομάδα κοουτσάρισε από τον πάγκο ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου Γιάννης Αρμένακας, μαζί με τον Γιώργο Μηνά, λόγω της απουσίας στο εξωτερικό του Προπονητή Γιώργου Φραντζέσκου.

Οι «Άγιοι» πέρασαν το Nέο Ποτάμι χωρίς να βραχούν

Ο γνωστός αθλητικογράφος της Ομογένειας Μίκκος Χρυσοστόμου, ο οποίος αρθρογραφεί στο αγγλικό τμήμα της εφημ. «Ελευθερία», παρακολούθησε τον αγώνα και χάρηκε πολύ με την απόδοση της Ομάδας των «Αγίων». Επαίνεσε μάλιστα την Ομάδα, τους παίχτες και τους παράγοντές της, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Απόλαυσα το παιχνίδι και σας έφερα και τύχη, αν και δεν την χρειαστήκατε γιατί παίξατε πραγματικά καλό ποδόσφαιρο».

Ο αγώνας αυτός ανήκει στην ιστορία. Τώρα το μυαλό των «Αγίων» είναι στο επόμενο παιχνίδι, όπου θα παίξουν εναντίον της ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και είναι εξίσου αήττητη, όπως και οι «Άγιοι».