ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Απάντηση στην μη απάντηση της κ. Αισώπου!

Στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου απαντά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Γ. Μπιμπής με αφορμή τις «ειρωνίες» περί Άουσβιτς.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπιμπής:

«Δεν είχα σκοπό να απαντήσω σε αυτά που γράφει η κ. Αισώπου (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου), γιατί τόση ειρωνεία δεν αξίζει στην πορεία που έχω διαγράψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά δεν ταιριάζει στο επίπεδο που πρέπει να έχει ένας σοβαρός Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα του Δήμου Επιδαύρου. Όμως ειρωνεύεται στο δελτίο τύπου συνεχώς αντί να απαντάει επί της ουσίας των καταγγελλομένων. Οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί “… κρατούμενος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς” και “….. επικεφαλής των Ες-Ες του στρατοπέδου”, με προκαλούν να απαντήσω και μάλιστα με σκληρό ύφος. Τα δημοκρατικά μου αισθήματα και οι οικογενειακές μου καταβολές δεν μου επιτρέπουν να ανέχομαι “ναζιστικές” ειρωνείες από ανθρώπους που θα έπρεπε να σιωπούν …. Γνωριζόμαστε μεταξύ μας!!!

Θα μπω όμως στην ουσία για να απαντήσω στην κ. Αισώπου:

Ευτυχώς που κάτω από τον τίτλο της Προέδρου, αναφέρει και την ιδιότητά της: “Φιλόλογος”. Έτσι το κείμενο της απάντησης είναι μία έκθεση ιδεών! Το κείμενο είναι εκτός θέματος, όπως η ίδια θα το χαρακτήριζε, αν ήταν να το βαθμολογήσει!! Γιατί επί της ουσίας και επί του θέματος καμία απάντηση δεν υπάρχει. Η καταστρατήγηση του άρθρου 4 του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου δεν την αφορά, ούτε το γεγονός ότι δεν έχει φέρει ποτέ καμία έγγραφη αίτηση του συνόλου των συμβούλων της αντιπολίτευσης για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης όταν η ίδια μιλάει στο κείμενό της ότι “…. δεν υπολογίζω το Προεδρείο”, αναφερόμενη σε μένα, έκπληκτος ανταπαντώ: Αλήθεια πότε λειτούργησε ως Προεδρείο και πότε πήρε την γνώμη τους; Πότε, σε κάποια διχογνωμία τους ρώτησε και τους άκουσε; ΠΟΤΕ! Και σε εκείνη τη συνεδρίαση της είπα να μιλήσει με το Προεδρείο, αλλά ως άλλη αυτοκράτειρα τους αγνόησε, όπως κάνει από την πρώτη μέρα της θητείας της στο θώκο της Προέδρου!

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για την κ. Αισώπου, της οποίας ο εγωϊσμός δεν επιτρέπει να γράψει το όνομά μου στο κείμενό της. Απαξιεί. Θεωρεί ότι είναι “… νοήμων και μορφωμένος άνθρωπος” και “… έχει μάθει να ακολουθεί υψηλά πρότυπα και αξίες και να συναναστρέφεται με σοβαρούς ανθρώπους”, αποκαλώντας με εμμέσως πλην σαφώς ως αμόρφωτο και μη σοβαρό. Τέτοια αλαζονεία και μεγαλοσχημοσύνη δύσκολα την συναντάς, διότι ανέλαβε, χωρίς να έχει ασχοληθεί ποτέ με τις κοινές υποθέσεις του Δήμου, υψηλό αξίωμα που δυσκολεύεται να διαχειριστεί επάξια. Το αξίωμα της προσέδωσε αλαζονεία και μεγαλοσχημοσύνη και η ίδια δεν του προσέδωσε τίποτα!

Θα της θυμίσω όμως ότι ήμουν, είμαι και θα παραμείνω άνθρωπος της προσφοράς και όχι των αξιωμάτων. Στρατιώτης από το 1984 που γύρισα στο Λυγουριό και όταν σε κάποιες περιπτώσεις μου δόθηκαν οι ευκαιρίες για τα αξιώματα που γράφει, τα απεμπόλησα, μένοντας σταθερός στις θέσεις μου και τις αξίες που πιστεύω. Υπάρχει κάτι που δεν έχω υπηρετήσει; Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες στην μικρή μας κοινωνία. Αλλά που να τα γνωρίζει αυτά η κ. Πρόεδρος, αφού ποτέ δεν πάλεψε, δεν έτρεξε, δεν κουράστηκε, δεν πόνεσε, δεν αφιέρωσε ώρες ατελείωτες. Ας μας πει όμως, από ποιο μετερίζι υπηρέτησε η ίδια τον τόπο, με ανιδιοτέλεια και χωρίς αμοιβή, εκτός από τη θέση της Προέδρου; Την προκαλώ να μας αναφέρει έστω ένα!!

Φυσικά δεν περιμένει κανείς τίποτα περισσότερο από κάποιον που η αλαζονεία περισσεύει και θεριεύει και η σύγκριση είναι στην κρίση των δημοτών μας που μας γνωρίζουν πολύ καλά. Η παρακαταθήκη που αφήνει ο καθένας μας είναι η καλύτερη απόδειξη και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Όμως η κ. Αισώπου δεν είναι ΜΟΝΟ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι και σύμβουλος της πλειοψηφίας. Ας μας πει λοιπόν για τα 7 χρόνια της θητείας τους! Ποιο έργο έχουν εκτελέσει μέχρι σήμερα; Μόνο εκδηλώσεις και κάποια έργα που εκτέλεσαν κάποιοι άλλοι! Τι έγινε με τα χρήματα που χάθηκαν από τις σχολικές επιτροπές; (Πρώτη φορά συμβαίνει να χάνονται χρήματα από τα σχολεία στο Δήμο μας, που τα έχουν τόσο ανάγκη στις εποχές της οικονομικής κρίσης!!). Τι έγινε με τα 11.600 ευρώ που χάθηκαν από τα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ.); Για τα χρήματα του κυλικείου που δεν εισέπρατταν τα σχολεία; Για τα ενοίκια των δημοτικών περιπτέρων των πλατειών; Για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ.; Για τις εκκρεμότητες του Λιμενικού Ταμείου από την πρώτη μέρα της θητείας τους; Για την ανακύκλωση που σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο δεν γίνεται; Για τις προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία, που γίνονται με τον πιο αδιαφανή τρόπο και εκτός κριτηρίων ΑΣΕΠ; Γιατί κατήργησαν τις Προνοιακές Δομές και κατ΄ επέκταση την Τράπεζα Κοινωνικής Αλληλεγγύης; Γιατί κατήργησαν την Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού; Πρωτοπόροι σε όλη την Ελλάδα στις καταργήσεις Προνοιακών και Πολιτιστικών Δομών! Δεν είναι άμοιρη ευθυνών γιατί ανήκει στην πλειοψηφία και δεν διαφώνησε σε καμία απόφαση, ούτε διαχώρισε τη θέση της. Ούτε φυσικά και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Θα της απαντήσω όμως και στο υστερόγραφο, γιατί έχω μάθει όταν απαντώ να είμαι εντός θέματος! “Οι εκλογές πλησιάζουν και κάπως πρέπει ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος να εμφανιστεί στο προσκήνιο προσπαθώντας να κλέψει τις εντυπώσεις με όποιο τρόπο μπορεί…” Προφανώς δεν ακούει τι λέω στα δημοτικά συμβούλια, γιατί η αλαζονεία και η υψηλή θέση που κάθεται δεν της το επιτρέπουν. Από την αρχή της νέας δημοτικής μας θητείας δηλώνω και καταγράφεται στα πρακτικά ότι δεν πρόκειται να είμαι πάλι υποψήφιος και θα είχα ήδη αφήσει τη θέση μου σε κάποιον άλλο συνάδελφο, αν δεν υπήρχαν κάποια σοβαρά αντικειμενικά προβλήματα. Ας το γράψω και σε ένα δελτίο τύπου, για να μην έχει καμία αμφιβολία η κ. Αισώπου! Πρέπει να δίνουμε βήμα σε νέους ανθρώπους που το μέλλον αυτού του τόπου τους ανήκει! Να παλέψουν για το δικό τους αύριο!

Στο προσκήνιο είμαι με την καθημερινή μου παρουσία και ενασχόληση με τα κοινά και δεν περιμένω τις εκλογές για να κλέψω τις εντυπώσεις. Το ενδιαφέρον μου για τον τόπο είναι διαχρονικό και δεν έχει σχέση ΜΟΝΟ με την παρουσία μου ως δημοτικός σύμβουλος. Άλλοι είναι μόνο των εντυπώσεων. Πιθανόν βέβαια να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, γιατί προσπαθεί, όπως και κάποιοι άλλοι, να διαγκωνιστούν για το ποιος θα πάρει προβάδισμα στη διαδοχή του σημερινού Δημάρχου. Ας ασχοληθεί με την δημοτική της παράταξη, ας προλάβουν να εκτελέσουν κανένα έργο, ας κλείσουν τα θέματα της απώλειας χρημάτων και τόσα άλλα, ας τηρήσει τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου με το ΕΝΑ (1) ολόκληρο λεπτό χρόνου ομιλίας που μας έδωσε με τον κανονισμό που πρότεινε και ψήφισε!!

Τους ενοχλεί η κριτική που τους ασκώ, όπως ο επικεφαλής Τάσος Χρόνης και η δημοτική μας παράταξη στο σύνολό της, αλλά δεν θα σταματήσουμε να λειτουργούμε από τη θέση που οι πολίτες επέλεξαν να είμαστε και στη βάση του θεσμικού μας ρόλου, γιατί αυτό έχουμε υποχρέωση απέναντί τους.

Τελειώνοντας, εύχομαι στην κ. Αισώπου καλή επιτυχία στην προσπάθεια παραγκωνισμού των άλλων υποψηφίων δελφίνων της παράταξής της για την θέση του Δημάρχου!!»