Μαθητές από το Άργος σε επαφή με το CERN

Το 3ο ΓΕ.Λ Άργους συμμετείχε στην διεθνή δράση «WORLD WIDE DATA DAY » που διοργανώνει κάθε χρόνο το Δίκτυο εκλαΐκευσης Σωματιδιακής Φυσικής “quarknet”, σε συνεργασία με το ερευνητικό κέντρο του CERN στη Γενεύη.  

Tο 3ο ΓΕ.Λ Άργους στην “World Wide Data Day"

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 32 σχολεία από την παγκόσμια σχολική κοινότητα, συμμετείχαν  στην δράση αυτή, μεταξύ των οποίων και 20 μαθητές από το 3ο ΓΕ.Λ. Οι μαθητές υπό τη επίβλεψη και καθοδήγηση των φυσικών του σχολείου κ. Καλαϊτζή Ε. και Γεωργίου Αν. επεξεργάστηκαν δεδομένα που δόθηκαν από το CERN, στους υπολογιστές, μέσω του εργαλείου ανάλυσης δεδομένων “HYPATIA”, στην δημιουργία και επίβλεψη του οποίου συμμετέχει και το Ε.Κ.Π.Α. 

Τα αποτελέσματα από όλα τα σχολεία, στάλθηκαν στους επιβλέποντες επιστήμονες-ερευνητές και σε τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε  σχολιάστηκαν από μαθητές και επιβλέποντες. 

Tο 3ο ΓΕ.Λ Άργους στην “World Wide Data Day"

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις με μαθητές από άλλα σχολεία, αλλά και να πάρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις και απορίες τους από ειδικούς ερευνητές της δομής της ύλης.