Site icon Αρχείο anagnostis.org

Το επαναστατικό φαινόμενο μέσα από τα λόγια του Λινέρα στο Άργος

Οκτωβριανή επανάσταση

Προβολή της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας ομιλίας του αντιπροέδρου της Βολιβίας Άλβαρο Γκαρσία Λινέρα, με τίτλο: “Άγριοι καιροί – 11 θέσεις για την επανάσταση” (διάρκεια 60´)* θα γίνει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου (8.30 μμ), στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος). Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το ζήτημα του επαναστατικού φαινομένου.

Είναι ο μόνος εφικτός ο σημερινός κόσμος της φτώχειας, της διαφθοράς, των ανισοτήτων, των πολέμων; Κι αν η νοσταλγία “περασμένων μεγαλείων” δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, πώς μπορούν να ξανοιχτούν σύγχρονoi δρόμοι για μια αναγκαία στροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας;

“Επανάσταση” στις επικοινωνίες, “επανάσταση” στην πληροφορική, “επανάσταση” στη ρομποτική, “επανάσταση” στη βιολογία, και για τις επαναστάσεις των ανθρώπων;

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, συζητάμε για το επαναστατικό φαινόμενο ως τεράστιας κοινωνικής εφεύρεσης για την αλλαγή της ζωής των ανθρώπων.

* Το βίντεο της ομιλίας υποτιτλίστηκε στα ελληνικά και μας παραχωρήθηκε από την εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς (edromos.gr).

Exit mobile version