Site icon Αρχείο anagnostis.org

Το παραμύθι για το περιβάλλον, την αειφορία και τον πολιτισμό

Το παραμύθι για το περιβάλλον, την αειφορία  και τον πολιτισμό

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο υποστήριξης των Εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα τις δυνατότητες αξιοποίησης του παραμυθιού στα Εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο Σεμινάριο θα γίνει προσπάθεια να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί με το παραμύθι, την πλοκή, την γραφή και τις ιδιαιτερότητες στη μορφή του.

Το σεμινάριο στοχεύει στην ανάδειξη του παραμυθιού ως παιδαγωγικού και διδακτικού εκπαιδευτικού υλικού που συμβάλλει γενικότερα στην ισόρροπη και ολόπλευρη ψυχοσωματική εξέλιξη των μαθητών.

Επιμέρους στόχος του Σεμιναρίου είναι η ολιστική παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση των πανανθρώπινων αξιών του σεβασμού στη φύση, της ανθρώπινης αλληλεγγύης που αναδύονται μέσα από τα παραμύθια (παραδοσιακά και σύγχρονα).

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με τον ερασιτεχνικό σύλλογο «Παραμυθούδες του Ναυπλίου». Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 8 ωρών.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι: 

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 5μ.μ.- 9μ.μ.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 5μ.μ.- 9μ.μ.
Βιωματικά εργαστήρια

Μετά το τέλος του διήμερου σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Διήμερο Σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν την Αίτηση Συμμετοχής στην διεύθυνση: https://goo.gl/forms/F1qIhJAj3lTJKeNZ2.

Προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος και συμπλήρωσης της φόρμας: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Ιστoλόγιο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας (http://blogs.sch.gr/grsddarg/).

Exit mobile version