ΠολιτισμόςΑρχείο

30 χρόνια Erasmus από το Άργος

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct- της Περιφέρειας Πελοποννήσου γιόρτασε με μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, τα 30 χρόνια του Erasmus, που συμπληρώθηκαν φέτος.

Η εκδήλωση έγινε τη περασμένη Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μ. Αλέξανδρος» στο Άργος, με την συνδιοργάνωση της Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και της Παιδικής- Νεανικής Βιβλιοθήκης Δήμου  Άργους. Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας καλωσόρισε το κοινό με τον Ύμνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «Ωδή στη χαρά « του Μπετόβεν και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ε. Παναγιωτοπούλου τόνισε στον χαιρετισμό της την εξωστρεφή, ευρωπαϊκή κατεύθυνση της Περιφέρειάς μας με δράσεις και έργα, μεταξύ των οποίων είναι και η λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που λειτουργεί στο Ναύπλιον. 

Erasmus Άργος

Η Αναπλ. Καθηγήτρια του Παν/ου Πελοποννήσου Μαρία Βελιώτη ανέπτυξε την ιστορική διαδρομή και την σπουδαιότητα  του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ για την επίδρασή του στην απασχολησιμότητα των φοιτητών μίλησε η Π. Καχριμάνη, φιλόλογος και μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου Μ. Κορομπίλη και οι εκπαιδευτικοί Σ. Γκιόλα και Μ. Νομικού  μίλησαν για την επιτυχία  του σχολείου τους να πάρει μέρος στο πρόγραμμα Erasmus, που είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα της Ε.Ε., περιέγραψαν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή του σχολείου τους στο εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας και Εσθονίας και τόνισαν τα οφέλη από τις καλές πρακτικές που αποκόμισαν. Ζωντανό παράδειγμα, η εκπρόσωπος της γενιάς «Erasmus», η νεαρή συμπολίτισσά μας, απόφοιτος του Παν. Πελοποννήσου  Αναστασία Σιαχάμη μετέφερε τα βιώματα  της από τη συναρπαστική της ζωή ως …«ερασμίτισα» στη Πορτογαλία! Τέλος, μια σύντομη αναφορά  για το πρόγραμμα Erasmus για νέους επιχειρηματίες έγινε από εκπρόσωπο της Asset Management, εθνικού σημείου επαφής και εταίρου της Ε.Ε.

Erasmus Άργος 

«Το μεγαλύτερο όφελος από τη συμμετοχή στο Erasmus, είναι τελικά ο σεβασμός και η ανοχή που αναπτύσσεται προς διαφορετικές κουλτούρες, η ενδυνάμωση και η ομογενοποίηση της κοινής μας ευρωπαϊκής οικογένειας, η εκπαίδευση στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αξιών και στην έννοια του Ευρωπαίου Πολίτη», τόνισε και η Α. Μαντά, επικεφαλής του Europe Direct, ολοκληρώνοντας την εκδήλωση που παρακολούθησε με ενδιαφέρον ένα ευρύ κοινό. 

Erasmus Άργος

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας μας θα είναι αρωγός στους ενδιαφερόμενους φορείς για την συμμετοχή τους στη νέα περίοδο του Εράσμους (Erasmus plus ) και θα τους κρατά ενήμερους με συνεχή ευρω-πληροφόρηση.