Η Ερμού και πάλι στο προσκήνιο!

Η Ε.Λ.Μ.Ε Αργολίδας εκφράζει την αποδοκιμασία της για την προ δύο εβδομάδων ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου Άργους σχετικά με πραγματοποιηθείσα εκδρομή του 2ου Γενικού Λυκείου Άργους στην Αθήνα.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Θεωρούμε ότι το ειρωνικό ύφος του εν λόγω κειμένου απαξιώνει το έργο των συνοδών συναδέλφων εκπαιδευτικών μας, υποτιμά το εκπαιδευτικό τους κίνητρο και τροφοδοτεί την τοπική κοινωνία με απόψεις που διαστρεβλώνουν την αλήθεια.
 
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που προωθούνται στον Τύπο ανάλογες ανακοινώσεις εμπορικών συλλόγων του νομού μας αναφορικά με τον προορισμό των σχολικών εκδρομών, θα θέλαμε με την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους αγαπητούς μας συμπολίτες ότι οι ημερήσιες σχολικές εκδρομές διέπονται από συγκεκριμένο αυστηρό νομικό πλαίσιο και η αρμόδια έγκρισή τους – που σημειωτέον λαμβάνεται από τον Σύλλογο των Διδασκόντων και όχι από το διευθυντή του σχολείου – αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίησή τους.
 
Οι εκδρομές αυτές επιτελούν τον παιδαγωγικό τους ρόλο με επισκέψεις σε χώρους εκπαιδευτικού ή παιδαγωγικού ενδιαφέροντος (αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, Πλανητάριο, Βουλή των Ελλήνων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις κ.ο.κ) σύμφωνα με συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει αποφασισθεί και εγκριθεί.
 
Πρέπει τέλος να επισημανθεί και να μην αγνοείται ότι οι συνοδοί εκπαιδευτικοί επιτελούν ένα ιδιαίτερα υπεύθυνο και κοπιαστικό έργο χωρίς κανενός είδους αποζημίωση
».