ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καταγγέλουν σκάνδαλο με ΤΕΡΝΑ για τα σκουπίδια της Πελοποννήσου

Για σκάνδαλο σε αγοραπωλησία εκτάσεων στην Αρκαδία οι οποίες σχετίζονται με την κατασκευή εργοστασίου από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στα πλαίσια της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάνει λόγο ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γ. Μπέζος με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη γης στην Παλαιόχουνη.

Η καταγγελία Μπέζου:

Συγκεκριμένα ο κ. Μπέζος υποστηρίζει πως η κατασκευή του εργοστασίου της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δ.Δ. Παλαιόχουνης Αρκαδίας στηρίζεται πάνω σε άκυρα συμβόλαια. Όπως επισημαίνει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ, ανάδοχος του μεγάλου έργου ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 170.000.000€, και ένας ντόπιος κάτοικος ονόματι Αδαμάντιος Σιαμπής, προχωρούσαν από κοινού σε αγοραπωλησίες γης στη χωροθετημένη έκταση των 300 περίπου στρεμμάτων, εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών, δηλαδή «κλέβανε» με άκυρες συμβολαιογραφικές πράξεις ξένες ιδιοκτησίες, μεταξύ των οποίων και της οικογένειάς του.

Επιπλέον, ο κ. Μπέζος επιτέθηκε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, λέγοντας ότι ενώ ενημερώθηκε για την υπόθεση δεν κινητοποιήθηκε για να διερευνήσει τι συνέβη ακριβώς και προσέθεσε ότι κρύβεται … «βάζει τον οδηγό του για να απαντάει στα τηλέφωνα και την κυρία Νικολάκου για να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ».

Ο κ. Μπέζος ήδη έχει ενημερώσει το Μαξίμου και το μισό υπουργικό συμβούλιο, όπως δηλώνει ο ίδιος, και ετοιμάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Δείτε ΕΔΩ την συνέντευξη που παραχώρησε o κ. Μπέζος στο eleftheriaonline.gr.

Για διαφορές μεταξύ ιδιωτών μιλούν Περιφέρεια – ΤΕΡΝΑ:

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Ντίνας Νικολάκου, ισχυρίζεται πως πρόκειται για προβλήματα μεταξύ ιδιωτών, και όχι για κάτι που αφορά την κοινωνία και μπορεί να αποκτήσει πολιτικές προεκτάσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας που υποστηρίζει πως το θέμα είναι οικονομικό και όχι ηθικό, και πως τον κ. Μπέζο δεν τον ενδιαφέρει αν θα γίνει ή όχι το έργο αλλά απλά να πάρει τα χρήματά του.

Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. μέσω του διευθυντή της κ. Αγραφιώτη δηλώνει πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν ιδιώτες και δεν πρόκειται, για λόγους αρχής, να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον ιδιωτών. Ο κ. Αγραφιώτης, μιλώντας στο messiniapress, προσέθεσε ότι όποιος ιδιώτης εγείρει ζητήματα μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, η οποία και είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει.

Η απάντηση Σιαμπή:

Στις καταγγελίες του κ. Μπέζου απάντησε και ο Αδαμάντιος Σιαμπής, σε ότι αφορά τις κατηγορίες που του καταλογίζονται.

Ο ίδιος υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι νομίμως μεταβίβασε μια έκταση που του ανήκει και η οποία βρίσκεται εκτός της ιδιοκτησίας «οικογένειας Μπέζου», όπως αυτή προσδιορίζεται στην έκταση των 40 στρεμμάτων που οι ίδιοι περιέγραφαν στο συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Σιαμπή.