ΨυχαγωγίαΑρχείο

Η Μάρω των Garden of Sol: Μία Αργειτοπούλα διαβαίνει τους δικούς της μουσικούς δρόμους (Vid)

Η Μάρω Λιάπη ή Maro Sol όπως εμφανίζεται μουσικά, γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στο Άργος. Από μικρή εκδήλωσε την αγάπη και την κλίση της προς τη μουσική και το τραγούδι. Ξεκίνησε στο ωδείο του Άργους μαθήματα κιθάρας και στην πορεία το τραγούδι μπήκε δυναμικότερα στη ζωή της.

Μαθήτρια ακόμα τραγούδησε σε δημόσια συναυλία με μοναδικό συνοδό την κιθάρα της στο πάρκο του Άργους στην πρώτη ποδηλατική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον σύλλογο Ορθοπεταλιές. Παιδιά και γονείς μιλούσαν τότε για την νέα “Joan Baez” όπως την αποκαλούσαν.

Μάρω Λιάπη

Μετά τα μαθητικά της χρόνια, έζησε και σπούδασε στην Αθήνα Αγγλική φιλολογία, συμμετέχοντας σε πληθώρα καλλιτεχνικών δρώμενων, όπως live εμφανίσεις, μαθήματα φωνητικής και θεάτρου. Στα πλαίσια του προγράμματος erasmus, στην Τσεχία εμπλούτισε ακόμη περισσότερο τις καλλιτεχνικές της εμπειρίες και ανησυχίες.

Συμμετέχοντας σε τοπικά σχήματα χάρισε αξέχαστες στιγμές στους συμπολίτες της με αποκορύφωμα το τριήμερο φεστιβάλ αλληλεγγύης στην πλατεία Ηφαίστου, όπου έκλεισε τις εκδηλώσεις της 2ης ημέρας καταχειροκροτούμενη.

Garden Of Sol

Η παρουσία της και τα εγκώμια που αποκόμισε από το The Voice Of Greece (14.02.2014) τραγουδώντας καταπληκτικά το «με τα μάτια κλειστά» δυστυχώς δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη.

Όμως η Μάρω δεν το βάζει κάτω. Μετά τις σπουδές της, η τρίχρονη παραμονή της στη Μάλτα, έναν τόπο αμιγώς πολυπολιτισμικό την «αλλάζει», στιχουργικά και μουσικά. Η συμμετοχή της σε πολυπολιτισμικά σχήματα και χώρους, διευρύνει τους πνευματικούς και καλλιτεχνικούς της ορίζοντες.

Garden Of Sol

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, κάνει εικόνα και ήχο τις εμπειρίες της μέσα από τους Garden of Sol. Πιο πλούσια από μουσικά ακούσματα αρχίζει και ερμηνεύει blues/soul/jazz ήχους.

Πρόσφατα απελευθέρωσε το single της “Johnny” το πρώτο σε μια σειρά δικών της τραγουδιών που πρόκειται να ακολουθήσουν.

  • Production, Recording, Mixing Engineer: Tas Ioannidis
  • Mastering: Nasos Nomikos & “VU Productions
  • Camera : Manos Oratis
  • Editing : Nikos sanityAssasin
  • Place: Dudu Loft
  • Music: Panos Fotakos & Maro Liapi
  • Lyrics : Maro Liapi

Garden Of Sol: Maro Liapi (Vocals), Panos Fotakos (Guitar), Dimitris Varouxis (Bass), Jim Tsarnos (Drums).