ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Δήμος Ναυπλιέων ρίχνει βέλη με στόχο επιπλέον τουρίστες

Επιτροπή από επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για το New York Times Travel Show από τις 26 έως τις 28 Ιανουαρίου, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων μετά από εισήγηση του δημάρχου. Την αποστολή αποτελούν οι Μανώλης Σκαλίδης, Γεωργία Φλίγκα (Τζίνα), Αικατερίνη Ψυχογυιού, Έλενα Ασπιώτη και Βασίλειος Παλιούρας.

Τα άτομα που θα παραστούν στην έκθεση υποδείχθηκαν από φορείς που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού. Ο Δήμος θα συμμετάσχει με 7 τ.μ. εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, συνολικού εμβαδού 74 τ.μ. (Δείτε εδώ την απόφαση στο Διαύγεια).

Βέβαια ακόμα πιο σημαντικό είναι το πλαίσιο και το μότο με το οποίο θα πάει το Ναύπλιο σε μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των tour operators, των δημοσιογράφων, των διαφημιστών και γενικά των επαγγελματιών στους οποίους απευθύνεται και που κατά κύριο λόγο θα δώσουν το παρών.

Η πρώτη εμπειρία σίγουρα θα είναι χρήσιμη αλλά στο τέλος θα πρέπει να προκύψουν και κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα. 

Επιτροπή για να απογειώσει τον τουρισμό:

Παράλληλα αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής Τουρισμού, Προβολής & Ανάπτυξης του Δήμου Ναυπλιέων ώστε να καταρτιστεί ένα πλάνο για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου.

Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται ένα κενό και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μία πιο οργανωνένη και στοχευμένη προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Στη νεοσύστατη επιτροπή μετέχουν και τα πέντε μέλη που ορίστηκαν να πάνε στη Νέα Υόρκη για το New York Times Travel Show.

Κατά την άποψή μας θα ήταν προτιμότερο αντί η τουριστική προβολή να γίνεται μεμονωμένα και αποσπασματικά ανά Δήμο, να υπάρχει μία συνεννόηση – σχεδιασμός σε Παναργολικό επίπεδο.