ΠολιτικήΑρχείο

Παρέμβαση Γκιόλα για τον εβδομαδιαίο Τύπο

Το αίτημα της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ) για την δημοσίευση προκηρύξεων ή διακηρύξεων σε μία ακόμη εβδομαδιαία νομαρχιακή εφημερίδα, σε όσους Νομούς εκδίδεται μία μόνο ημερήσια, στηρίζει με επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Ελευθέριο Κρέτσο, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

Ο βουλευτής στην επιστολή του σημειώνει: Σας έχει απευθυνθεί έγγραφο της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, με το οποίο η Ένωση ζητά να προστεθεί η δημοσίευση προκηρύξεων ή διακηρύξεων σε μία ακόμη εβδομαδιαία νομαρχιακή εφημερίδα, σε όσους Νομούς εκδίδεται μία μόνο ημερήσια.

Υπάρχουν συγκεκριμένα, όπως εκθέτουν, πέντε (5) νομοί, οι της Αργολίδας, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κορινθίας και Φωκίδας, όπου υπάρχει μία μόνο ημερήσια.

Επειδή με την προσθήκη μίας ακόμη εβδομαδιαίας εξασφαλίζεται μείζων δημοσιότητα, δηλ. προκύπτει όφελος για το δημόσιο συμφέρον, με την γνωστοποίηση δημοσιεύσεων που περιγράφουν μελέτες και προμήθειες αγαθών ή εκτέλεση έργων.

Επιπροσθέτως και το προϊσχύον σύστημα που κατένειμε τις προκηρύξεις σε μία ημερήσια και δύο εβδομαδιαίες, είχε λειτουργήσει και απέδιδε ως περιλαμβάνον τρεις συνολικά εφημερίδες.

Υιοθετώντας το ανωτέρω αίτημα και ενστερνιζόμενος την ανάγκη καθιέρωσής του ως συμβατό με την υποστήριξη του σκοπού, καθώς επίσης εύλογο, δίκαιο και αποτελεσματικό.

Παρακαλώ να εξετάσετε θετικά και να προβείτε σε σχετική τροπολογία που θα καθορίσει με τον ως άνω προτεινόμενο τρόπο την κατανομή καταχωρήσεων προκηρύξεων – διακηρύξεων στον περιφερειακό τύπο.