ΠολιτικήΑρχείο

Καμία πρωτοβουλία για επέκταση Αναβάλου προς Κουτσοπόδι – Φίχτια – Μυκήνες

Kαμία πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί για την επέκταση του Αναβάλου προς Κουτσοπόδι – Φίχτια – Μυκήνες, κατήγγειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Τροφίμων Ε. Αποστόλου ο Γιάννης Μανιάτης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ με θέμα: «Η αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους αγρότες»

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Γ. Μανιάτη:

Ξέρετε, κύριε Υπουργέ, επειδή πριν λίγους μήνες επισκεφθήκατε τον τόπο μου, την Αργολίδα, σας βάλαμε τότε το θέμα της επέκτασης του Αναβάλου, του έργου πνοής της Αργολίδας. Είναι ένα έργο το οποίο δρομολογήθηκε την περίοδο 2010-2014, γύρισε σελίδα και μάλιστα, το 2012 προκηρύξαμε την πρώτη επέκταση του έργου για 6.850.000 προς Ελληνικό και Κουτσοπόδι. Το έργο αυτό έπρεπε να έχει τελειώσει μέσα στο 2015, έχουμε μπει στο 2018 κι ακόμη το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, γιατί δεν έχουν προχωρήσει, υποτίθεται, κάποιες μικρές απαλλοτριώσεις.

Υπάρχει, όμως, κι ένα δεύτερο. Η υποκρισία της Κυβέρνησης, η κομματική της σκοπιμότητα να παρουσιάσει ψεύτικο υπερπλεόνασμα, την οδήγησαν να κάνει αυτό που έχει μάθει να κάνει: να μειώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 850 εκατ. €.

Θύμα αυτής της μείωσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ήταν και η άλλη επέκταση του Αναβάλου προς τις Μυκήνες, τα Φίχτια, το Μοναστηράκι, εκεί που είχαμε διασφαλίσει 7.800.000 €, είχαμε ολοκληρώσει τις μελέτες, είχαμε τελειώσει τα τεύχη δημοπράτησης και σήμερα που μιλάμε, μετά από τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε και αυτή η επέκταση προς τις Μυκήνες να έχει γίνει πράξη. Τα κατάπιατε όλα, για να παραστήσετε, δήθεν, τους κοινωνικά ευαίσθητους”.