ΚοινωνίαΑρχείο

Γιορτή τριών Ιεραρχών στον Άγιο Λουκά

Τον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στα Λευκάκια Ναυπλίου επέλεξαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Αυτενεργώ για να εορτάσουν την εορτή των Τριών Ιεραρχών την Τρίτη 30 Ιανουαρίου.   

Με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου επισκέφτηκαν από το πρωί το ναό, παρακολούθησαν στη Θεία Λειτουργία, ενημερώθηκαν για το βίο, τη σπουδαιότητα και τη διαχρονική αξία του έργου των Τριών Ιεραρχών, προστατών των γραμμάτων και της Παιδείας,  και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νεότευκτο ιερό ναό. Πήραν πληροφορίες για τον αρχιτεκτονικό ρυθμό και την αγιογράφηση του ναού, παρατήρησαν το ξυλόγλυπτο τέμπλο του, τις ρωσικές Αγιογραφίες, τα μαρμάρινα γλυπτά και τις επτά καμπάνες του ναού, όλα αριστουργήματα της Ρωσικής τέχνης.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο μουσείο του Αγίου Λουκά, όπου οι μαθητές είδαν τα προσωπικά αντικείμενα του Αγίου, εκτενές φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του και την έκθεση βιβλίων που φιλοξενεί ο ναός.

Στο τέλος τους προσφέρθηκε πρωινό με χυμό και γλύκισμα από τους υπεύθυνους του ναού και αποχώρησαν με χρήσιμες γνώσεις και ευχάριστες εμπειρίες.

Τα εκπαιδευτήρια Αυτενεργώ ευχαριστούν τον εφημέριο του ναού π. Δημήτριο Κρουσταλάκη όπως και το σύνολο των εθελοντών του γραφείου νεότητας της Μητροπόλεως Αργολίδος για τη φιλοξενία