ΕκδηλώσειςΑρχείο

Το ΠΛΙ τιμά τον «κεντηστή της νύχτας»

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στον πολιτιστικό χώρο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (ΠΛΙ) στην Αθήνα (Κανάρη 4, Κολωνάκι), θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον Κώστα και τον Ντίνο Μαυρόπουλο, τον «κεντηστή της νύχτας», που έφυγε από τη ζωή πριν λίγο καιρό, για την προσφορά τους στη μόδα. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εξέχουσες προσωπικότητες της μόδας, της δημοσιογραφίας κλπ.

Οι αδελφοί Μαυρόπουλοι έχουν δωρίσει στο ‘Ιδρυμα ενδύματα και νυφικά από τη συλλογή τους. Τα νυφικά τους μάλιστα έχουν λάβει μέρος στο gala που έγινε αμέσως μετά την έκθεση “Νύφες” στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς), αλλά και στην ομώνυμη έκθεση στσ Φουγάρο, στο Ναύπλιο.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μερικά από τα φορέματα και τα σύνολα του οίκου Mavropoulos, στη μίνι έκθεση που θα υπάρχει στον χώρο.

Ώρες: 12.00-21.00
Έναρξη ομιλιών: 18.30

Το ΠΛΙ τιμά δύο σπουδαίους σχεδιαστές μόδας

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας είχε ντύσει επώνυμες και κοσμικές ντίβες κατά την δεκαετία του ‘60. Ο οίκος τους, Αφοί Μαυρόπουλοι, μεσουράνησε την δεκαετία του ‘60, ενώ οι ίδιοι έγιναν γνωστοί κυρίως λόγω των δημιουργιών που σχεδίαζαν σε βασίλισσες, πρώτες κυρίες, ντίβες της όπερας και σύζυγοι πλούσιων επιχειρηματιών.

Ανάμεσα στο πλούσιο πελατολόγιο του ξακουστού οίκου μόδας Αφοί Μαυρόπουλοι περιλαμβάνονται ονόματα σπουδαίων προσωπικοτήτων: Μαρία Κάλλας, Πατ Νίξον (σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον), Τίνα Λιβανού Ωνάση, Δέσποινα Παπαδοπούλου, αλλά και μέλη πασίγνωστων εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών.

Κορυφαία στιγμή ήταν όταν κλήθηκαν να σχεδιάσουν ρούχα αποκλειστικά για τις ισχυρές γυναίκες του παλατιού, τη βασίλισσα Φρειδερίκη και τη νύφη της Αννα-Μαρία.