ΚοινωνίαΑρχείο

Σε άθλια κατάσταση το κτίριο των δικαστηρίων Ναυπλίου, σύμφωνα με τους δικαστές

Πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Κατά τη διάρκειά της έγινε λόγος, μεταξύ άλλων, για το στεγαστικό πρόβλημα που σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται από τους δικαστικούς λειτουργούς έντονο.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και το Ναύπλιο, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Ευτυχία Φουντουλάκη τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Διοικητικά Δικαστήρια του Πειραιά, των Χανίων, της Αλεξανδρούπολης, της Τρίπολης, των Πατρών, του Ναυπλίου και του Πύργου, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση

Ακόμη, ανέφερε ότι η στέγαση των Διοικητικών Δικαστηρίων είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα καθώς πολλά δικαστήρια στεγάζονται μέσα σε διαμερίσματα ακατάλληλων πολυκατοικιών, που δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τόσο των δικαστηρίων όσο και των δικαστών.

Κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του πρόεδρου της Βουλής ο Ιωάννης Ζαρακιώτης, εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης ο γενικός γραμματέας Ευτύχης Φυτράκης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, η γενική επίτροπος επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Ευτυχία Φουντουλάκη. Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι της ΝΔ, του «Κίνημα Αλλαγής»-ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, και του Ποταμιού, των δικαστικών Ενώσεων, κ.λπ.