Site icon Αρχείο anagnostis.org

Εύσημα στον Αντωνακόπουλο για το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Δεξίωση για το Νέο Έτος στο Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

Ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος έχει στήσει το καλύτερο από τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην εορταστική δεξίωση για το Νέο Έτος που έγινε στην Αθήνα. 

Όπως δήλωσε ο κος Αβραμόπουλος «Ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος πρέπει να υπερηφανεύεται ότι το γραφείο της Αθήνας είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης».

Ανάλογα εκφράστηκαν και άλλοι ευρωβουλευτές για το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κο Αντωνακόπουλο, για ό,τι έχει κάνει με σκοπό να προωθήσει την ευρωπαϊκή ιδέα στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος επισήμανε ότι τον Αύγουστο η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια και επιστρέφει στην κανονικότητα ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον της Ευρώπης.

Στο μέλλον της Ευρώπης άλλωστε αναφέρθηκε εκτενώς και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έστειλε από την Αθήνα μήνυμα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και στην αλληλεγγύη των πολιτών.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ευρωβουλευτής Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι η Ευρώπη που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται ακόμη, έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να γίνει πιο αποτελεσματική και αλληλέγγυα, ζητώντας να κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να πετύχει αυτό το στόχο. Αναφερόμενος δε ειδικά στην Ελλάδα επισήμανε ότι πρέπει να γίνει μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα και «να κάνουμε βήματα όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας, αλλά και της αλλαγής νοοτροπίας».

Στην εορταστική δεξίωση για το Νέο Έτος που οργάνωσαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, παραβρέθηκαν και άλλοι ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων και πολύς κόσμος. 

Άκης Γκάτζιος

Exit mobile version